Kan jag göra något mer med Tenders Daily?

Anders Nyman

Publicerades: 14 mars, 2014

Jag, och många med mig, har fått ett erbjudande om att prova en tjänst om upphandlingsbevakning hos Tenders Daily i 14 dagar. Dumt nog gick jag på den.

Nu skickar de en faktura på ett års abonnemang och hänvisar till det finstilta. Jag bestrider givetvis då jag inte har beställt ett årsabonnemang utan endast en 14 dagars provperiod.

Jag har bestridit fakturan via mejl och fått svar att de inte kan makulera fakturan då deras ångerrätt är överskriden. De har alltså fått min bestridan.

Jag kommer att polisanmäla företaget Tenders Daily för bedrägeriförsök.

Något mer jag och andra i min situation kan göra?

Hej Lennart!

Du har gjort helt rätt som bestridit via mejl. Det du kan göra ytterligare är att rapportera företaget till Svensk Handels och Förenade Bolags varningslistor.

Tenders Daily finns sedan 2013 med på både Svensk Handels och Förenade Bolags varningslistor. Martin Larsson som driver företaget har tidigare haft flera liknande, även de varningslistade, upphandlingstjänster som Bevaka Upphandling, European Tenders och Offertpro.

Driva Eget har kontaktat Tenders Daily. Varför reglerna för uppsägning och vad det annars kostar är dolda i villkoren och varken angivna i reklammejl eller på anmälningssidan ”är en bra fråga”, enligt Martin Larsson. Att fler känner sig tvingade att betala med upplägget kommenterar han med ”du har en poäng i det”.

I mitten av 2013 var Martin Larsson noga att påpeka att provperioden för nya Tenders Daily INTE löpte vidare automatiskt, till skillnad från de tidigare liknande tjänsterna. Men det gäller inte längre, säger han till Driva Eget:

– Vi har inte tid att ringa upp alla kunder efter provperioden för att höra om de vill fortsätta. Däremot ringer vi upp alla nya kunder i samband med registrering och förklarar villkoren för testperioden, påstår han.

Att hans tidigare företag fått exakt samma kritik från kunder som anser sig lurade på ett testabonnemang spelar uppenbarligen ingen roll. Efter kontroll med dig Lennart kan jag konstatera att du inte heller mottagit något samtal från Tenders Daily.