5 fängslande dokumentärer om entreprenörskap – Driva Eget tipsar

Josefin Wallin

Uppdaterades: 22 december, 2021
Publicerades: 24 december, 2021
Foto av: Driva Eget

Känns det tungt, grått och trist? Kryp ner i soffan och slå på en dokumentär som inte bara inspirerar – utan också ger dig nya perspektiv. Driva Eget tipsar om 5 sevärda dokumentärer om entreprenörskap.

Utvalda dokumentärer om entreprenörskap

Det finns en uppsjö av spännande dokumentärer och serier att slå på i tv-soffan. Vi besparar dig scrollandet bland streamingtjänsterna – och ger dig 5 bra tips på dokumentärer med entreprenörskap i fokus. Allt från ikoner inom entreprenörskap till metoderna för framgång.

1. Det svenska spelundret:
”Hemmabygget som blev ett miljardimperium”

Välkommen in i spelundrets värld. Här träffar du några av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer. Kreatörer som berättar om hur deras hemmabygge blev ett miljardimperium och om framtidens spel. Svenska dataspel – allt från Minecraft till Battlefield – som älskas över hela världen. Här möter vi människorna bakom de otroligt stora framgångarna i den svenska spelbranschen.

”Det svenska spelundret” på Svt Play

2. Steve Jobs – Visionary Genius:
”Legenden inom entreprenörskap – som ingen borde missa”

När man nämner entreprenörskap är Apple-grundaren Steve Jobs ett välkänt namn som nästan alla känner till. Han som gav oss både iPhone och iPad – en sann datorentreprenör med uppfinnaregenskaper. I den här dokumentären får vi en inblick i mannen bakom all media. Steve som vän och familjemedlem.

”Steve Jobs – Visionary Genius” på SF Anytime.

3. Inside Bill´s Brain: Decoding Bill Gates
”Unika lösningar på komplexa problem”

Vad pågår egentligen i huvudet på Microsoft-grundaren Bill Gates? I den här dokumentären får du en inblick i Bills barndom, hans person, men framförallt – hur han har hittat unika lösningar på komplexa problem. Tittaren får också ta del av hur Bill byggde, och utvecklade, en av världens mest kända bolag – Microsoft.

”Inside Bill´s Brain: Decoding Bill Gates” på Netflix (trailer)

4. Hemligheten – The Secret
”Storheternas hemlighet för framgång?”

En filosofi och metod som numer kan ses som ”en klassiker” när det kommer till framgång – men har du koll? The Secret är framgångsreceptet för den som vill bli mästare i sitt eget liv. Värt att testa eller ej? Det avgör du – oavsett är det en spännande dokumentär, om en metod som man ska kunna applicera på alla aspekter av sitt liv. Vill du hellre läsa eller lyssna på boken ”The Secret” (som dokumentären bygger på) kan du göra det här.

Titta på Hemligheten – The Secret på Netflix

5. Tony Robbins: I’m not your guru
”Entreprenörskap både privat och i företaget”

Tony Robbins är en amerikansk självhjälpsförfattare, entreprenör, föreläsare och profil inom livscoachning många har hört talas om. Här följer vi med bakom kulisserna på hans stora seminarium ”Date with Destiny” med fler än 2500 besökare i Florida. ”I´m not your guru” lämnar tittaren med nya perspektiv och insikter kring framgång. Tony Robbins är mannen som påverkat tusentals med människor med sina metoder och sitt mindset. Kanske även dig?

Tony Robbins: I´m not your guru – finns att se på Netflix.

Kan du inte få nog av entreprenörskap?