<![CDATA[]]>

Babyns blöjdoft gav dem pris

Redaktionen

Publicerades: 14 januari, 2009

När Sofia Berglund fick barn tyckte väninnan Jenny Fredriksson att babyns blöjor luktade illa. Så de lät tillverka en miljövänlig blöjpåse som de började sälja. För den har de nu fått pris på Nyföretagarcentrums Starta Eget-mässa i Stockholm.

Sofias och Jenny fick hederspris som Årets Nyföretagare för sitt företag PooPee. Förstapriset gick till Commitum i Lund, som hjälper forskningsföretag att testa nya läkemedel och sjukvårdsprodukter på patienter, så kallad klinisk forskning. Inriktningen är framför allt mycket små forskningsföretag med få anställda.

Commitum startade i maj 2006 och de fyra senaste månaderna har personalstyrkan fördubblats till sexton anställda. Ökad livskvalitet och balans mellan yrkesliv och privatliv är frågor som står nedskrivna i företagets mål.

Priset till Årets Nyföretagarkommun delades ut av Visma Spcs och Nyföretagarcentrum. Priset gick i år till Norrtälje kommun.

– Vi försöker på olika sätt att uppmuntra kommuninvånarna att starta eget. Vi vill få så många som möjligt att arbeta i kommunen och inte pendla till Stockholm, men samtidigt har vi stor nytta av Stockholms infrastruktur, sa kommunalrådet Kjell Jansson, och visade glatt upp pischecken på 100 000 kr som ska användas för att hjälpa ännu fler att starta eget.

Under de tre mässdagarna var det över 8 000 besökare. Många av dem besökte Driva Egets monter och Anders Anderssons seminarium på mässan. Se här bildspelet från hans föredrag.

http://www.driva-eget.se/lonsamhet/

Se här filmer från prisutdelningarna och Anders Anderssons intervjuer från mässan