<![CDATA[BolagsBolaget startar digital företagsrådgivning – här är BolagsBolagets VD Jeanette Köster och Anne Hellstedt Petersson. Foto: Pressbild]]>

De startar onlinerådgivning för företag – gratis i vissa kommuner

Maja-Stina Skarstedt

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 24 maj, 2016

Många företagare behöver hjälp för att dra igång. Det har BolagsBolaget i Molkom gjort affärsidé av – och ger nu företagsrådgivning över nätet, gratis i anslutna kommuner.

Sedan 1999 har BolagsBolaget jobbat mot entreprenörer och velat förenkla för dem att komma igång med sina företag.

Nu i vår har företaget också startat upp digital företagsrådgivning där Karlstad och Töreboda är de första kommunerna att ansluta sig.

Jeanette Köster, VD BolagsBolaget. Foto: Pressbild

Jeanette Köster, VD BolagsBolaget. Foto: Pressbild

– Vi har sett att det i många fall fungerar utmärkt med företagsrådgivning på distans och är säkra på att onlinerådgivningen kommer utgöra ett värdefullt komplement för många. Inom det företagsfrämjande systemet har digitalisering i ett par år varit en av de absolut hetaste frågorna när man ska guida andra, men de som pratar mest om att digitalisering är nödvändig har hamnat långt efter själva, säger Jeanette Köster, VD på BolagsBolaget i ett pressmeddelande.

Målsättningen är att fler ska kunna få hjälp och att otåliga entreprenörer ska kunna få snabbare svar på sina frågor, men också att det på sikt ska kunna bli en samhällsvinst.

Den nya tjänsten, där de flesta typer av företagsfrågor besvaras, innefattar dels en chatfunktion, dels kommer det att finnas möjlighet att skicka in mer komplexa frågor och ärenden för återkoppling inom 24 timmar.

Läs mer: Fråga Driva Egets experter om råd

Rådgivningen, som är konfidentiell, är öppen för frågor inom både nyföretagande och företagsutveckling och är gratis för frågeställaren men endast tillgänglig för de som bor eller verkar inom anslutna kommuner.

BolagsBolaget har till en början tillfrågat ett begränsat antal kommuner om att testa tjänsten. Karlstad och Töreboda blev alltså först ut att tacka ja, men flera har uttryckt intresse.