Entreprenörer ska hjälpa vården

Camilla Björkman

Publicerades: 12 maj, 2010

Nu startar regeringen ett särskilt råd som ska stödja dem i utvecklingen av Sveriges välfärd. Tanken är att förbättra förutsättningarna för valfrihet, entreprenörskap och innovativt företagande i vård- och omsorgssektorn.

Tanken är att rådet ska stödja regeringen och förbättra förutsättningarna för valfrihet, entreprenörskap och innovativt företagande.

Signhild Arnegård Hansen har utsetts till ordförande och kommer att leda arbetet i rådet. Men näringsminister Maud Olofsson och socialminister Göran Hägglund kommer enligt egen uppgift att delta aktivt och följa rådets arbete. Dessutom ingår  olika typer av utförare, bransch- och personalorganisationer med erfarenhet av företagande.

På Företagarförbundet ger man tummen upp åt förslaget. De menar att det allmänna företagsklimatet har blivit lättare de senaste åren och att välfärdsutvecklingsrådet ytterligare kommer att stärka företagsklimatet inom välfärdssektorn.

– Välfärden skapas genom god företagsamhet. Och det är ett bra drag av regeringen att tillsätta ett råd som har som enda syfte att stärka en sektor som tidigare varit väldigt reglerad, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.