<![CDATA[]]>

Från Draknästet i TV till Rosengård

Anders Andersson

Publicerades: 21 november, 2009

I Draknästet i TV investerade han i alla typer av företag. Nu satsar Ljubo Mrnjavac enbart på invandrarföretag i nya riskkapitalbolaget Rosengård Invest.

Tillsammans med Malmös kände affärsman Greg Dingizian och företagen Trelleborg, Eon och Swedbank ska han satsa 100 miljoner i riskkapital för att få igång nya invandrarföretag.

– Vi har valt att kalla bolaget Rosengård Invest därför att Rosengård står för mångfald och den kraft som ryms i mångfalden, säger han till tidningen Skåne:Stockholm, som ges ut av region Skåne.

De ska satsa enbart på invandrarledda företag, och ska bli störst i Sverige inom detta område. Men företagen behöver inte ha sitt ursprung i Rosengård, utan kan komma från hela Sverige. Vart femte svenskt företag startas av en invnadrare, så det finns en enorm potential.

– Men det här är inte ett socialt projekt utan bygger på affärsmässiga grunder. Vi vill skapa bra business både för företagen vi satsar på och för oss själva. Jag älskar att göra affärer, och skapa något bra tillsamans med andra, säger Ljubo Mrnjavac-

Hittills har Rosengård Invest satsat på dessa tre företag:

  • Manna från himmelen, som säljer marknadsföringstjänster via mobil med Katarina Chowra som grundare.
  • Ikaros Cleantech från Malmö, som ska bli internationellt.
  • Beepsend, som levererar plattformer för mobila tjänster.