<![CDATA[]]>

”Hur skyddar jag mitt varumärke?”

Redaktionen

Publicerades: 4 april, 2011

Har du frågor om patent- och varumärkesskydd? Nu kan du få svar från vår nya expert Anton Blomberg på Patent- och registreringsverket. Idag hjälper han småföretagaren Elisabet att skydda sitt varumärke.

Nu startar Driva Egets nya frågetjänst om patent- och varumärkesskydd. Från och med idag kan du ställa frågor till Anton Blomberg på Patent- och registreringsverket, som ger svar här på sajten. Först ut är småföretagaren Elisabeth från Lund:

Hej! Jag har precis startat ett företag som designer och planerar att växa. Därför vill jag redan från början se till att ingen annan kan använda sig av mitt varumärke. Hur skyddar jag det? – Elisabet i Lund

Anton svarar: Hej Elisabet! Vill du skydda ditt varumärke i Sverige gör du det genom att ansöka om skydd hos oss på PRV. Det går att ansöka antingen via vår e-tjänst eller genom att skriva ut och fylla i blanketten som du hittar på vår sajt HÄR. Blanketten kan fyllas i direkt på datorn men måste skrivas ut och skrivas under. Att söka via e-tjänsten är lite billigare än om du väljer att skicka ansökan med post. Ska du ansöka om skydd för flera varumärken måste du fylla i en ansökan per varumärke.

När du har lämnat in din ansökan kan du inte ändra varumärket så att dess helhetsintryck förändras, i så fall krävs en helt ny ansökan. Var därför noga med att allt blir rätt och se till att avbildningarna som bifogas är tydliga.

Din varumärkesregistrering gäller i tio år. Efter det kan den förnyas med tio år åt gången, i princip hur många gånger som helst.

Har du också en fråga till Anton? Mejla honom HÄR.