<![CDATA[]]>

”Hurra, vi vann Draknästet”

Anders Andersson

Publicerades: 25 juni, 2014

Här är de allra gladaste besökarna under Entreprenörsveckan i Båstad – entreprenörerna på förpackningsbolaget Wellplast,  vinnare i ett nytt ”Draknäste”.

 Entreprenörsveckan i Båstad har blivit som en försmak på nästa veckas Almedalsvecka. Men i Båstad handlar det bara om småföretag och entreprenörskap. Under de tre dagarna har det kommit över 3 000 besökare.

– Både vi och utställarna är mycket nöjda, eftersom det är första året, säger Anders Arehag, som är projektledare. Vi har sett att det behövs en sådan här mötesplats för alla de viktiga frågor kring entreprenörskap som finns.

Det har varit tre dagar fulla med seminarier, men Entreprenörsveckan har också haft sitt eget ”Draknäste”.

Mängder av tillväxtföretag har presenterat sin affärsidé och sina framtidsplaner för en jury. Tävlingen, som kallas The Serendipity Challenge, vanns av Wellplast AB från  Munka-Ljungby.

Företaget har hittat ett alternativ till wellpapp, som patenterats och tål fukt bättre än wellpapp. Wellplast, som har 20 anställda, har kunder i hela Europa inom branscher som verkstad, livsmedel, sjukvård och byggindustri.

Juryns motivering löd:

Wellplast har en unik egenutvecklad teknikplattform och har bevisat styrkan i sin affärsmodell genom bolagets omsättning och vinst. Bolaget har ett starkt entreprenöriellt managementteam och ett tydligt koncept med en definierad marknad. Wellplast har en fantastisk framtidspotential.

Priset är ett tillväxtpaket till ett värde av 500 000 kronor i form av expertresurser för att utveckla bolaget.

– Fantastiskt att vinna i denna skarpa konkurrens. Priset ger oss nya möjligheter att växa. Vi ska använda det till att utreda vilka marknader vi ska bredda oss inom, säger Anders Jönzon, vd på Wellplast AB.

– Wellplast har en mycket intressant produktplattform och har bevisat produktportföljens förträfflighet genom stark tillväxt med god lönsamhet. Wellplats lyckades stå ut i ett starkt finalstartfält, säger Saeid Esmaeilzadeh, medgrundare av Serendipity Innovations och jurymedlem i The Serendipity Challenge.