<![CDATA[Grundaren till iZettle Jacob de Geer.]]>

Izettle köps upp för miljardbelopp

Samuel Karlsson

Publicerades: 18 maj, 2018

Framgångssagan Izettle skriver ett nytt kapitel. Den amerikanska betaljätten köper upp bolaget för 2,2 miljarder.

Betalteknikbolaget PayPal köper svenska Izettle, rapporterar Bloomberg News. Prislappen landar på  2,2 miljarder dollar motsvarande 19 miljarder kronor. Affären är den största någonsin för San Jose, Kalifornien-baserad PayPal och kommer att hjälpa till att konkurrera med det amerikanska alternativet Square Inc., som gjort sig kända genom att hjälpa småföretag och matleverantörer att betala kreditkort och mobila transaktioner.

– Småföretag vill allt mer ha en kompletta betalningslösningar. Izettle var det perfekta alternativet för oss, säger Paypals vd Dan Schulman till Bloomberg.

Tidigare har Izettle kommunicerat att de haft för avsikt att noteras på Stockholmsbörsen under 2018. Izettles vd Jacob De Geer uppger, enligt Bloomberg News, att han ändrat sig angående börsnotering efter att ha mött Paypals ledningsgrupp. Han har även för avsikt att stanna inom bolaget.

I etta öppet brev hyllar han Stockholm och Sverige som en mycket bra grogrund för företaget. Enligt brevet är han stolt över att Izettle nu blivit en av tech-giganterna från Sverige.

Framgångssagan går in i ett nytt kapitel och ännu en svensk startup-succé slukas av amerikanska jättar.