<![CDATA[]]>

Konstig duo fick entreprenörspriset

Camilla Björkman

Publicerades: 8 oktober, 2010

När Founders Alliance ställde till med entreprenörsgala på torsdagen vann duon bakom klädmärket Odd Molly priset som Årets grundare.

Entreprenörsnätverket Founders Alliance höll på torsdagen en stor gala i Blå Hallen i Stockholm. Där tillkännagavs vinnarna i deras tävling Founders Awards, som ska utse "de främsta entreprenörerna i Sverige".

Vinnaren till Årets Grundare var i år duon bakom klädmärket Odd Molly, som gjort raketsuccé i en extremt tuff bransch.

– Det är ett härligt bevis på att det man gör, under långa dagar och kvällar, är någonting bra och som faktiskt värdesätts, säger Per Holknekt som grundat märket tillsammans med designers Karin Jimfelt-Ghatan.

Vinnare av Årets Unga Entreprenör blev Mattias Tyrberg, grundare av Saplo, ett företag som hjälper organisationer att tillgodogöra sig värdefull information ur stora mängder text.

– Det känns väldigt smickrande! Det är en viktig utmärkelse och belöning till hela teamet bakom Saplo, säger Mattias Tyrberg.

Vinnaren av Årets Portföljbyggare 2010 var Torsten Jansson, grundare av New Wave Group. Och vinnaren av Årets Förebildsentreprenör var Jonas af Jochnick, grundare av Oriflame.