<![CDATA[]]>

Nu är Therese, 23, bäst i Europa

Anders Andersson

Publicerades: 22 januari, 2009

När entreprenören Therese Albrechtson, 23, talade på Driva Egets seminarium i Stockholm höll applåderna aldrig på att avta. Nu har hon hyllats på nytt - som Europas bäste unge entreprenör i en tävling i Business Week.

- Det här är den finaste utmärkelsen man kan få som ung entreprenör i Europa, så det känns naturligtvis otroligt roligt, säger Therese.

Det är den ledande internationella affärstidningen Business Week som arrangerat tävlingen Europe?s Young Entrepreneurs för tredje gången. Therese Albrechtson från Göteborg var bäst i Europa, men en ung man från Tel Aviv låg något före henne i den totala tävlingen.

Nu räknar Therese med en hektisk tid:

- Karriärmässigt betyder förstås det här oerhört mycket. Nu finns alla möjligheter att vidareutveckla mina tankar och idéer där framför allt mina föreläsningar kommer att stå i fokus, säger Therese.

I sitt holdinbolag Albrechtson Holding omsätter hon  en miljon om året.  Sitt företag Bodyguqard sålde hon i fjol, och det omsatta då 6 miljoner. Nu har hon två andra bolag som säljer smycken (GreyZon) och interaktiva whiteboards ( iBoards).

- Jag har mörkt att jag är bättre på att dra igång företag än att förvalta dem. Det som driver mig och det jag nu brinner för är allra mest att hjälpa och inspirera andra människor till självförverkligande och att våga förverkliga sina drömmar.

Det gör hon på föreläsningar runt om i landet  – det gjorde hon i november för Driva Egets läsare på Vasateatern i Stockholm.

Europes Young Entrepreneurs 2008 inleddes med att tidningens läsare nominerade deltagare till tävlingen. En jury plockade därefter ut ett antal personer som sedan djupintervjuades. Utifrån dessa svar, plockades totalt 17 kandidater ut till den slutliga omröstningen, där Business Weeks läsare fick vara med och rösta.

Flest röster fick israelen Tal Chalozin, men eftersom han inte räknas som europé (tävlingen var också öppen för entreprenörer från Mellanöstern och Afrika), var det Therese som var bäst bland alla deltagare från Europa. Det som ytterligare höjer nivån på årets tävling, är att den var öppen för entreprenörer upp till 30 år. Tidigare har det varit en gräns vid 25 år.

Mer om Therse här.
 
Mer om tävlingen här.