<![CDATA[Björn Nathiko Lindeblad slutade som ekonomichef för att bli munk. Foto: Nils Petter Milsson]]>

Björn Natthiko Lindeblad är död – munken som inspirerade oss alla

Josefin Wallin

Publicerades: 20 januari, 2022
Foto av: Nils Petter Milsson

”Om du läser det här, så har jag gått ur tiden” kunde alla de som följer Björn Natthiko Lindeblad läsa på hans sociala medier. Orden som bekräftar att han nu valt att avsluta sitt liv.

Han var mannen som lämnade näringslivet för ett liv som buddhistmunk i ett kloster. Björn var en välkänd och högst omtyckt svensk profil – som genom sin personliga resa delat med sig av tankar och reflektioner kring livet. Detta genom sina sommarprat i P1 2012 och 2020 men också som väl anlitad föreläsare och kursledare. Också genom sin bok ”Jag kan ha fel – och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk”. Han har också varit öppen om sin sjukdom ALS.

Så jag ger mig av med en känsla av att vara välsignad, och väl förberedd inför det största och mest oförutsägbara äventyret av alla. Äventyraren i mig har inga reservationer alls. Tack alla ni som lyste upp mitt liv. Tack för att jag så ofta fick känna mig sedd, förstådd, uppskattad, litad på, stöttad, välkommen, ja till och med älskad.

Björn Natthiko Lindeblad i sitt avskedsbrev som publicerades på hans egen Facebooksida.

Björn Natthiko Lindeblad – ”Tack alla ni som lyste upp mitt liv.”

17 januari 2022 avslutade Björn Natthiko Lindeblad sitt eget liv. Vilket han gjorde genom att dricka en preparerad smoothie, omgiven av sina närmsta. Hans 60-årsfirande hade han då redan genomfört tillsammans med nära och kära. Då med ett tydligt budskap om att denna festlighet inte enbart var ett födelsedagsfirande – utan en avskedsfest. Han har under åren varit oerhört duktig på är att omge livets frågor med både visdom och kärlek. En förmåga som har uppskattats av många. Hans namn Natthiko fick han under sin tid som munk i Thailand. Vilket också betyder ”den som växer i visdom”. Det här har inte enbart tycks definiera honom själv – utan alla de han har kommit att inspirera under åren.

Läs gärna Driva Egets artikel från 2017 med Björn Natthiko Lindeblad.

Driva Egets artikel med Björn: Ekonomichefen som blev munk som blev företagare

Vill du lyssna på Björn Natthiko Lindblads sommarprat i P1? Det gör du här.