<![CDATA[Se upp för falska varumärkesregisteringen BILD: Förenade Bolag]]>

Se upp för falska varumärkesregisteringen

Anders Nyman

Publicerades: 11 september, 2015

”Patent och Varumärkesbyrån” har skickat ut  vad som ser ut som en påminnelse på en varumärkesregistrering som är på väg att löpa ut, men som i själva verket är ett erbjudande.

Företagaren Caroline Fredin är en av de som fått utskicket:

”Har fått en faktura märkt påminnelse (men inte fått någon förut) med info om att jag måste betala 10600:- för att behålla mitt varumärke. Verkar mycket skumt”, skriver hon på Driva Egets Facebooksida Stoppa fakturaskojarna.

Fakturan är i själva verket ett erbjudande – inte om varumärkesregistrering utan om medverkan i nätkatalogen www.pvbyra.org. Den som skriver under och returnerar accepterar en kostnad på 10 600 kronor plus moms för en varumärkesklass, plus 2400 kronor för varje tillkommande klass.

Patent och Varumärkesbyrån lades under torsdagen upp på Förenade Bolags varningslista. Patent och Varumärkesbyrån har en adress på Arenavägen i Stockholm, men saknar organisationsnummer både på utskicket och hemsidan pvbyra.org.

Den som vilseletts att skriva på bör genast bestrida den faktura som eventuellt kommer, och rapportera till varningslistorna hos Förenade Bolag och Svensk Handel.