<![CDATA[]]>

Här är årets fulaste kontor

Camilla Björkman

Publicerades: 4 maj, 2011

Sladdar som hänger ner på golven och saker överallt. Så såg det ut på Polismyndigheten, Utredningsjouren på Södermalm, som vann Strukturs och ELLE Interiörs årliga tävling ”Årets fulaste kontor”. Priset var en renovering av lokalerna.

I tävlingen ”Årets fulaste kontor” kammade Utredningsjouren på Södermalm, som tillhör Polismyndigheten, hem det prestigefyllda priset. Chefen Therese Johansson skickade in bilder till tävlingen: fullplottrat med saker, stökigt och med sladdar som hänger ner på golven vilket gör det svårt att städa.

De 18 personer som jobbar här arbetar i skift, därför är lokalerna ständigt bemannade. Dessutom har Polismyndigheten en ansträngd ekonomi och dåliga kunskaper om inredning.

Men nu slipper personalen lida av den fula miljön. Inredaren Linda Tufvason med team från Struktur har nu renoverat och färdigställt lokalen. Igår tillkännagavs Årets fulaste kontor vid en festlig ceremoni.

Årets jury består av: Lena Adelsohn Liljeroth, kulturminister, Jan Carlzon, direktör, Eric Sjöström, chef för Kulturhuset i Stockholm, Karin Mamma Andersson, konstnär, Svante Öquist, chefredaktör ELLE Interiör, Sture Nilsson, vd Struktur och juryns ordförande med utslagsröst.

Juryns motivering:
Polisen vid Utredningsjouren på Södermalm har en tuff arbetssituation. 
Ständig informationshantering, ansvar för utsatta människor och en strid ström av besökare kräver en trivsam och strukturerad arbetsmiljö. 
Dagens situation med trånga och kaosartade arbetslokaler är ohållbar för personalen.

Andraplatsen gick till Team Aktiv Rehab, en sjukgymnastikmottagning, och tredjeplatsen till Silva Sweden, som säljer sport- och outdoorutrustning. De vinner varsin konsultation med Strukturs konsulter.

Före renoveringen.

Efter renoveringen.

I Driva Eget nr 2/2011 finns en stor special om att spara tid och pengar, där en del handlar om att röja upp och städa kontor och skrivbord.