<![CDATA[]]>

”Jag driver bolag för att bli trygg”

Gustaf Brickman

Publicerades: 22 juni, 2009

 Anders Lundins Allsång på Skansen i sommar ger stora inkomster för hans bolag, som i fjol omsatte 2,5 miljoner. Men tryggheten är främsta anledningen till att han driver allsången i bolag.

– Om de börjar hata mig på TV känns det bra att jag kan göra radio eller syssla med musik i stället, säger han i en intervju i nya numret av Driva Eget.

Sedan mitten av 1990-talet har Anders Lundins alla projekt gått genom det egna företaget Lemur AB. Fram till nu har han inte riktigt känt sig som en företagare. Det gjorde han först när han i våras släppte sin första skiva:

- I alla mina tidigare projekt har jag sålt min egen tid. Men med skivan är det annorlunda, eftersom jag själv hyr in tjänster, omslag, musiker, upptryckning, och distribution, och nu tar risker på ett sätt jag inte gjort förut, säger han.

I en exklusiv intervju i tidningen förklarar han varför han är en mångsysslare – är programledare, skriver manus, föreläser, producerar revyer och ger ut skivor:

- Jag är en person som kräver trygghet, och därför är det viktigt för mig att ha flera ben att stå på.

2008 blev omsättningen i hans bolag Lemur AB 2,5 miljoner. Sedan han och hans hustru Kerstin tagit ut lön blev vinsten i bolaget 655 000 kr.