<![CDATA[]]>

Kunderna fick oss att semestra i tält

Anders Andersson

Publicerades: 14 januari, 2009

Unnar du dig en rejäl semester i år, så att du hinner ladda batterierna tills ekorrhjulet är igång igen.

 

I den småföretagarfamilj där jag växte upp unnade vi oss aldrig mer än en veckas semester per år. Min pappa var lanthandlare, och en del av varorna i butiken skulle följa med oss på semestern.

 

En julivecka varje år lastades bilen med konserver, potatis och sockerdricka för en veckas konsumtion. Vi åkte på tältsemester till Mellbystrand på Västkusten. På bilden sitter vi barn med pappa Olle utanför det lilla tältet

 

 Efteråt har jag förstått att vi skulle haft råd med lite dyrbarare semestrar. Men för en handlare i en liten by fanns det en speciell komplikation:

 

 Eftersom vi semestrade för bybornas pengar som de lämnat ifrån sig när de handlade i butiken kunde vi aldrig leva i något som kunde anses vara överflöd. Då kunde byborna bli avundsjuka ? och vad värre var, sluta att handla i lanthandeln.

 

Men vi tre barn älskade sanddynerna, havet, tältet, skånsk kalops på burk och att smyga med överflöd i form av bakelser på konditori.

  

Det  härligaste med semester både då och nu och både för barn och vuxna är ju avbrottet från det vi gör till vardags. Ett sådant avbrott ska också en nybliven småföretagare som jag unna mig i väntan på att min produkt Driva Eget kommer ut med ny pdf-tidning i augusti och som tidskrift i september.

  

Om vi företagare vill tillbaka till jobbet tidigare än vad vi behöver kan vi ju alltid ta itu med sådant som blivit vårt dåliga samvete – att städa på lagret, sortera upp alla papper som blivit liggande, kasta och sortera alla mejl som börjar ta för stor plats i våra datorer, förbättra våra kundregister och se över både företagets och de egna fondplaceringarna under denna osäkra tid på börsen. . .