<![CDATA[]]>

Så bra är det att driva företag i din kommun

Camilla Björkman

Publicerades: 11 oktober, 2011

I Företagarnas årliga rankning av kommunerna, baserat på vilka som har haft bäst tillväxttakt under året, hamnade Gällivare i Norrbotten i topp. Se här vilken plats din kommun ligger på.

Företagarna rankar årligen Sveriges bästa företagarkommuner genom att granska fyra kategorier: Ökningen av antalet aktiebolag kommun för kommun, omsättning, resultat och kreditvärdighet.

I alla fyra kategorierna hamnade Gällivare i toppskiktet. Omsättningskategorin är den där de lyckas bäst med den nionde högsta tillväxttakten i landet.

Sex av tio av kommunens aktiebolag har en ökad omsättning. Omsättningen i snitt har ökat med 11 procent jämfört med i fjol.

På andra plats i samma mätning kom Kiruna kommun.

När man har mätt den genomsnittliga rankingpoängen i tidigare undersökningar, för att se var tillväxten är starkast under en längre period, har Öckerö kommun vuxit snabbast.

Bland Sveriges län är omsättningsökningen starkast i Jönköpings län. Nästan sex av tio av alla aktiebolag i länet redovisar en ökad omsättning och den genomsnittliga omsättningen har stigit med 7 procent.

Sett på resultat ligger Hallans företag i topp, där 55 procent uppger att de har ett förbättrat resultat jämfört med i fjol.

Sett på antalet aktiebolag har de ökat mest i Uppsala län. Under 2010 ökade antalet bolag med cirka 7 procent. Västerbotten har bäst ökad kreditvärdighet – 58 procent av företagen i länet har fått en förbättrad kreditvärdighet.
 

Källa: Företagarna.

Klicka HÄR för att hämta hem Företagarnas pdf med hela rankingen.