<![CDATA[Prins Carl Philip och prinsessan Sofia gifte sig på lördagen. Foto: Mattias Edwall/Kungahuset]]>

Gör affär av bröllopsyran kring Carl Philip och Sofia

Ingrid Kindahl

Publicerades: 21 juni, 2010

I lördags charmades vi av prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop. Behåll den positiva stämningen i dina affärer och hitta nya kunder även efter bröllopet – så här.

All psykologi talar för att det är efter bröllopet som känslorna för brudparet svallar riktigt varmt. Alltså är det nu du ska lägga in stöten hos dina kunder. Om du kan få dem att för en kort stund återuppleva den där dagen när Sveriges prins fick sin prinsessa, då kan du öka din försäljning. Det spelar ingen roll vilken bransch du själv jobbar i.

– Med enkla medel kan du försätta folk i en positiv stämning, säger Horst Böhnke, managementkonsult, föredragshållare och expert på försäljning.

Här är fem tips på hur du kan göra:

1. Skänk till välgörenhet
Skänk pengar till Prinsparets stiftelse som ska främja och stötta barn och ungdomar i omsorgs- och utbildningsfrågor. Bankgiro: 474-3134.

2. Smycka dina fakturor
Tryck upp klisterlappar med lämplig symbol och klistra på dina fakturor, offerter, varupåsar etc.

3. Sälj till turisterna
Det finns fortfarande tusentals turister kvar i Stockholm. Ta fram ett kungligt erbjudande i din butik eller på ditt café – och sälj till de glada turisterna.

4. Inred i prinsesstil
Sätt upp bilder från bröllopet i din butik, reception eller i konferensrummet på kontoret. Köp vykort med brudparet på och ställ fram.

5. Bjud på fika
Kaffet från automaten är inte mycket värt – i jämförelse med en äkta prinsesstårta. Finns att köpa i de flesta bagerier.

Uppdaterad 14 juni 2015.