<![CDATA[]]>

Handlarna laddar för skolstart

Camilla Björkman

Publicerades: 18 augusti, 2011

På måndag öppnar landets skolor och många gör sista-minuten-köp i helgen. Här visar säljproffset Anette Oscarsson hur du säljer mer i butiken.

Åtta procent av handlarna tror att kunderna kommer att handla mer inför skolstarten i år än i fjol, enligt en ny undersökning av Svensk Handel.

Inom sällanköpsvaruhandeln (kläder, skor, möbler, järn- och byggvaror och hemelektronik) är man mer optimistisk och 14 procent av handlarna tror att handeln kommer att öka när nu barnen börjar i skolan.

– Barn idag är upplysta och har väldigt bra koll. Även om de inte är de som håller i plånboken har de minst sagt stor makt över köpkraften, säger Lisa Burden, omvärldsbevakare på Svensk Handel.

Anette Oscarsson har ägnat mer än 20 år av sitt liv åt att försöka få butiker att sälja mer, den mesta tiden inom Coop. Klicka HÄR för att läsa hennes bästa råd till butiksägare för att sälja mer.

Lisa Burden lägger dock in en brasklapp:

– Skolstarten är absolut viktig för handeln, samtidigt ställer det krav på branschen att vi tilltalar både barn och föräldrar på ett bra och ansvarsfullt sätt.
 

Källa: Svensk Handel