<![CDATA[iZettle erbjuder lösningar som förbättrar din försäljning.
]]>

Sex vanliga myter om kortbetalningar

Redaktionen

Publicerades: 23 november, 2016

Trots att allt fler svenskar inte har en enda sedel i plånboken råder fortfarande en rad missuppfattningar runt kortbetalningar. Här är fem myter att slakta på plats här och nu!

– Det för dyrt och för krångligt för det lilla företaget.

Fel! Medan merparten kortterminaler innebär att du minst binder upp dig i tolv månader med en månadskostnad på flera hundra kronor – finns allt fler flexibla alternativ utan några fasta kostnader alls. Perfekt för dig som driver säsongsbetonad verksamhet och därmed inte vill betala någon avgift när du inte säljer.

– Kortföretagen äter upp min vinst!

Det stämmer att kortföretagen tar en viss avgift – men det innebär också att du kan acceptera alla kända typer av kort (allt från Visa och Mastercard till American Express) till samma fasta procentsats. Hos svenska iZettle varierar avgiften från 1-2,75% beroende på hur mycket du säljer.

– Det trasslar till bokföringen.

Tvärtom! Dagsrapporterna från mobila kassaregister går att synka med vissa bokföringsprogram eller enkelt exportera som Excelrapporter. Oavsett om du tagit betalt med kort eller kontanter samlas all information på ett och samma ställe.

– Terminalen är klumpig och strulig.

En mobil kortläsare ansluts med bluetooth, använder enbart ditt mobila 4G-abonnemang och har en batteritid på 8 timmar. En rad alternativ är lika smäckra och moderna som din senaste surfplatta eller mobil, glöm den där nötta plastiga gamla kortterminalen med regnbågsfärgade knappar.

– Kontanter är ju enklare.

Effektiv korthantering kopplat till ett kassaregister är både billigare och säkrare än manuell kontanthantering. I Sverige där användningen av kontanter stadigt minskar och idag bara står för en dryg tredjedel av alla betalningar betyder det direkt förlorade intäkter att inte kunna ta emot kortbetalningar.

– Chipet och magnetresman strular.

Stämmer sällan, men då kan du ta kontaktlösa betalningar! Att ta betalt kontaktlöst är ett snabbare sätt att ta betalt av dina kunder för belopp under 250 kronor, där så kallad NFC-teknik, dvs. en liten radiosändare, sköter kommunikationen mellan betalkortet och kortterminalen.

Kontanta betalningar leder till mer manuell hantering för både kunder, mottagare, värdetransporter och banker. Automatiserade kortbetalningar minimerar dessa steg och leder till ökad säkerhet i samhället generellt. Sveriges ledande position på väg mot ett allt mer kontantlöst samhälle bottnar i vårt starka förtroende till stat, banker och institutioner – samt inte minst vår fascination för ny teknik.

Svenska iZettle tog kortanvändningen till nästa nivå när de förra året lanserade finansieringstjänsten iZettle Advance som förvandlar iZettle till en minibank genom att ge kunderna förskott på uppemot en halv miljon kronor. Hur det är möjligt? Tack vare den data från som registrerats från kortbetalningarna – som fungerar som en typ av kreditvärdighet – och därmed enkelt låter entreprenörer ta sina företag till nästa nivå.

iZettle finns i tolv länder och erbjuder allt från kortläsare för smartphones och tablets till kassaregister och verktyg som förbättrar din försäljning. Som Driva Eget-läsare har du chans att snabbt och smidigt ta del av deras unika erbjudande genom att klicka här!

Ta del av iZettles erbjudande för Driva Eget-läsare här!