<![CDATA[]]>

Skyltarna lockar kunder till din butik

Camilla Björkman

Publicerades: 7 april, 2010

Du har väl inte missat att du som har en gårdsbutik eller en butik där du säljer hantverk har två egna vägmärken? De kan du marknadsföra din lilla butik med. Så här gör du för att ansöka om dem.

Det finns två egna vägmärken för småföretagare, en är för dig som har gårdsbutik och en för dig som driver en hantverksateljé. Du har väl inte missat att använda dem för att marknadsföra din lilla butik?

– Det har kommit signaler från många håll att de här skyltarna behövdes. Så Vägverket gjorde en utredning och kom fram till att så var fallet, säger Anna-Karin Bergström på Transportstyrelsen.

Tanken är att förbipasserande direkt känner igen skylten och kan svänga av för att handla. Bilderna gör att även utländska turister kan förstå att det ligger en butik just där.

Så här får du din skylt: Ansök hos väghållaren om vägvisning. Inom tätort är det kommunen medan på landsbygden är det den nya myndigheten Trafikverket som ansvarar för skyltningen. Trafikverket har sex olika regioner och du vänder dig till den där du har verksamhet. Ansökan är gratis men du får betala tillverkning, uppsättning och underhåll av skylten själv. En enkel skylt kostar runt 8 000 kronor. Men ska den vara en del av en större vägvisningstavla blir beloppet mycket större.

Så här ser de två vägmärkena ut:

Gårdsbutik
 

Hantverk