<![CDATA[]]>

5 framgångsknep när du startar företag

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 30 juli, 2015

Du har en affärsidé som du verkligen tror på – men hur kommer marknaden att ta emot den? Här har vi  listat några grundläggande knep för hur du kan gå till väga för att få ditt företag att lyfta. Vi har tagit fasta på fem av dem som kan vara till hjälp för att ditt företag ska få en lyckad start.

1. Undersök marknaden

Att veta det konkurrenterna redan vet kommer inte att få dig att lyckas. Dyk djupare ner och utforska din marknad. Sätt dig och googla efter sökord som är relaterade till din bransch. Verkar marknaden full av konkurrenter? Låt dig inte bli avskräckt. Fungerar det för dem så kan det mycket väl fungera för dig. Och det är även ett tecken på att det finns pengar att hämta, du måste bara komma på vad du kan göra som kan skilja dig från konkurrenterna.

2. Sätt affärsmål

Hur mycket ska ditt företag ha dragit in det första halvåret? Mål är viktiga att ha för att du ska hitta ett driv framåt. Sätt upp nya mål varje halvår och försök alltid att slå ditt mål. Räkna på vad du behöver göra varje dag och vilka steg du behöver ta för att nå dit du vill.

3. Se till att innehållet på din sajt går att dela

När du utvecklar ditt eget varumärke är det viktigt att skapa unikt innehåll till din sajt. Dina kunder och besökare ska vilja dela med sig av vad du visar upp och det ska vara lätt att göra det genom sociala verktyg. Lär dig mer om sociala medier här.

4. Skapa en epost-lista

Att skapa en e-postlista är ett effektivt sätt att bygga ett nätverk för ett företag. Börja med din närmaste krets och vänner och arbeta dig utåt därifrån. Försök att samla på dig e-postadresser från personer som besöker din sida. Många av personerna bakom e-postadresserna kommer vara framtida köpare av din produkt eller tjänst.
Läs även: 6 tips – Så gör du spännande nyhetsbrev som folk vill läsa

5. Börja nu och utvecklas under tiden

Många människor slösar mycket tid på att göra saker perfekt innan de lanserar sin verksamhet. Det är slöseri med tid. Se till att personer kan lägga in en förhandsorder på din tjänst eller produkt – till och med innan du lanserar. Fokusera på försäljningen och att locka potentiella kunder.

Det viktigaste är att njuta av processen och veta att du inte behöver göra det perfekt. Börja redan i dag, om inte nu – när?

 

inspiraton: entreprenuer.com