<![CDATA[]]>

Deras uppfinning: ladda en teddybjörn med dina hjärtslag

Ebba Arnborg

Publicerades: 11 augusti, 2016

Idén kom på ett konferensrum i Venezuela, och är en helt ny lösning på vardagspusslet.

Det var när Ebba Charlotta Mantell var på andra sidan jorden från sin son som hon fick idén till uppfinningen Myheartbear.

– Idén kom till mig när jag var på en affärsresa. Jag satt i ett konferensrum i Caracas Venezuela och det var dags för min son Leo att gå och lägga sig hemma i Sverige. Jag ville så gärna vara med honom, men kunde inte lämna mötet för att ringa och säga god natt. Då slog det mig! Tänk om han hade haft mina hjärtslag i sin teddybjörn så att han hade känt min närhet innan han somnade, berättar hon.

Nu har hon utvecklat produkten tillsammans med Anders Kuntsel. Hjärtslagen spelas in och skickas med en app i en smartphone via bluetooth till teddybjörnen. Barnet kan känna och se de pulserande hjärtslagen i teddybjörnens hjärta. När det vill ha extra trygghet kan det spela upp hjärtslagen igen.

– Som småbarnsförälder vill man erbjuda fysisk närhet och kärlek till sina barn, men vardagspusslet gör att man inte alltid kan göra det så mycket man skulle önska, skriver de i ett pressmeddelande.

Tanken är att Myheartbear till exempel kan användas av barn på sjukhus, barn vars föräldrar reser eller arbetar mycket eller barn till föräldrar som inte lever tillsammans.

Nu har de har ansökt om patent och nyligen lanserat en kampanj på Crowdfunding plattformen Indiegogo för att få in kapital till fortsatt utveckling.

Vill du tipsa oss om att skriva om ditt företag eller affärsidé? Mejla ebba.arnborg@driva-eget.se.