Få en bra start på din exportsatsning

6 november, 2018


				Få fart på din exportsatsning.

Har du fått en ny kund i ett annat land? Eller vill du att ditt företag ska växa internationellt men är osäker på hur du ska börja? På verksamt.se/utland har vi samlat information och tjänster för dig som vill göra affärer med andra länder. Här beskriver vi tre verktyg som du kan använda dig av för att förbereda din exportsatsning.

1. Hitta rådgivare att bolla dina idéer med

Oavsett om du har en konkret fråga om exempelvis en viss marknad, om distribution eller regler – eller om du vill prata finansiering, så kan det kännas bra att prata med en expert. På verksamt.se/utland kan du matcha dina behov med rätt rådgivare. De organisationer som finns i verktyget samarbetar regionalt för att underlätta för dig som vill exportera och många av tjänsterna är helt kostnadsfria.

2. Få koll på olika länder

Handelsrelationer, affärskultur, risker och möjligheter varierar mellan olika länder. Klicka dig runt på kartan och läs mer om vad som gäller för olika länder. För varje land hittar du även kontaktuppgifter till organisationer som kan hjälpa dig att göra affärer eller etablera dig i landet.

3. Ta fram en exportstrategi

För dig som vill förbereda dig på egen hand finns mycket information och flera guider på verksamt.se/utland.  Du kan också öka dina kunskaper och planera din globala försäljning genom verktyget Online Steps to Export.  I Online Steps to Export har du möjlighet att fördjupa dig inom 14 olika områden som är viktiga att tänka till kring för att vara så förberedd som möjligt inför din exportsatsning. Där finns mallar och verktyg som resulterar i en exportstrategi för ditt företag. Online Steps to export är framtaget av Business Sweden.

För ännu mer inspiration, information och vägledning – besök verksamt.se/utland.

Bakom innehållet på verksamt.se/utland står flera olika myndigheter och företagsfrämjande organisationer som vill underlätta för dig som vill göra affärer med andra länder. Verksamt.se drivs av Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Här samlar vi information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av.
Höstens 5 bästa poddavsnitt för företagare
Häng med på Intrum Stockholm Open med oss!
Därför borde nöjd personal göra dig sömnlös