Han utmanar kundernas komforten på Mont Blanc.

Han utmanar dina rädslor och får dig att växa

Samuel Karlsson

Publicerades: 13 februari, 2018

Med Mont Blanc som arbetsfält tar Mike Wright sina kunder till nya mentala höjder. Här berättar han om sitt drömjobb. 

”Jag har alltid drivits av att jobba med saker som jag gillar. Målet är att ha så roligt som möjligt. Naturen är min största passion. Jag älskar att vara i bergen, åka sidor och klättra –och att jobba med människor som utmanar sig själva. Hur långt kan jag ta mig själv –och hur långt kan jag ta andra? Det är jag sugen på att undersöka.

Jag startade enskild firma för tretton år sedan och har jobbat som guide runt hela världen sedan dess.

Sedan några år jobbar jag dessutom som organisationskonsult och tar bland annat ner grupper till alperna. Det handlar mycket om att gå utanför sina komfortzoner och förstå hur vi påverkas av rädsla. Höjdskräck är en av få medfödda instinkter. Annars är fantasin ens värsta motstånd.

Men om man lär sig att acceptera obehagskänslor lär man sig vad man klarar och när man inte ska gå över gränsen. När man gjort det kan man överföra kunskapen på andra områden.

Jag har ett nätverk av guider som jobbar åt mig, men inga anställda. För två år sedan ombildade jag till aktiebolag.

Just nu är jag inne i min andra sjuårscykel. Det har gått sju år sedan jag gjorde en större förändring. I vår blir det annorlunda. Då blir jag pappa för första gången, så det kringflackande livet blir inte lika lätt. Jag får låta andra guider ta fler resor och konsulta mer själv. Sedan funderar jag på hur jag ska kunna utveckla verksamheten utifrån platsen jag är på. Det blir kanske här i Bohuslän eller i Oslo. Vi får se.”

Berättat för Yasemin Bayramoglu

Fakta om företaget

Företag: Mont Blanc Specialisten.
Drivs av: Mike Wright.
Plats: Bohuslän.
Startades: 2004.
Webb: mont-blanc.se