Årets10 mest lästa artiklar. Foto: Getty Images

Heta topplistan med de 10 mest lästa 2017

Samuel Karlsson

Publicerades: 2 januari, 2018

Vi sparkar igång det nya året med att blicka bakåt. Här är vår topplista med de tio mest lästa artiklarna under 2017.

1. Se alla bidrag som kan rädda ditt företag

Vill du ha extra pengar? Det finns massor av bidrag att söka för både nya och gamla företag. Nu har vi uppdaterat vår lista över vad just du kan söka – och vart du vänder dig för att få pengar till ditt företag.

2. 8 råd – så kommer du igång med webbutik

Inredning, skor, strumpor och andra prylar – i dag kan nästan allt säljas på nätet. Starta upp en webbshop på egen hand eller gå ihop med andra – och få tillgång till marknaden online.

3. Aktiebolag eller firma – vad är bäst för dig?

Aktiebolaget kan ge lägre skatt än enskild firma, men är krångligare. Läs här om vilken sorts företag som är bäst för dig.

4. Tjänstebil eller privatbil – vad är bäst för dig?

Tjänstebil eller privatbil? Skriva reseräkning till firman eller ha förmånsbil med allt betalt? Se här hur du ska tänka när du väljer.

5. Fakturaskojare aktuella igen – Så gör du om du lurats av Bolagsupplysningen

Den varningslistade nätkatalogen Bolagsupplysningen är åter aktuell med ett massutskick till Sveriges företagare. Den som av misstag skriver under krävs på 4795 kronor per år i två år. Så här gör du om du drabbats.

6. Allt du behöver veta för att starta företag

Vill du starta ett eget företag? Driva Egets artiklar hjälper dig som går i starta-eget-tankar att lyckas. Här är allt du behöver för att komma igång snabbt.

7. Välj rätt namn till ditt företag – så gör du

Hur ska du välja namn till ditt företag? Glöm efternamn eller latinska ord. Hitta ett namn som signalerar vad företaget gör i stället. Då blir namnet som en annons för ditt företag, menar namnexperten. Så här gör du.

8. Dra av för kontoret i bostaden

Arbetsrum och lagerlokal är en avdragsgill kostnad även om det gäller lokaler i din bostad. Men i den privata deklarationen kan det då bli en inkomst.

9. Starta eget på en kvart – i mobilen!

Att starta företag är ofta en förvirrande process.Vår guide hjälper dig genom registreringsprocessen – på bara en kvart!

10. Då är det bäst att posta inlägg på Instagram

Vet du när det är bäst att publicera inlägg på Instagram? En undersökning har svaret! Spana in när på dygnet du bör vara som mest aktiv – företagaren Madeleine Petersson, med ca 18 000 följare, tycker till om tidpunkten stämmer.