<![CDATA[Mia Brunell Livfors]]>

Hon är näringslivets mäktigaste kvinna 2016

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 8 mars, 2016

För 18 året i rad har Veckans affärer nu utsett näringslivets mäktigaste kvinna. Läs hela listan av årets mäktigaste i olika kategorier här! I år går utmärkelsen till Mia Brunell Livfors vd och koncernchef för Axel Johnson. Åsa Uhlin, börjar i dag jobbet som chefredaktör på Veckans Affärer säger via ett pressmeddelande: – Så länge som normen för ledarskap fortfarande är manligt, så länge ledningsgrupperna mest består av män, så länge behövs Veckans Affärer för att fortsätta möta, räkna och lyfta fram näringslivets mäktigaste kvinnor. Mia Brunell Livfors får priset av Veckans affärer med motiveringen:

Näringslivets mäktigaste kvinna 2016

Mia Brunell Livfors ”Efter en lång och spikrak karriär i en av Sveriges mäktigaste familjedynastier har Mia Brunell Livfors bytt familj. Som ny vd och koncernchef med 22 000 anställda, en omsättning på drygt 70 miljarder, några av Sveriges starkaste varumärken och med ledord som mångfald och hållbarhet har hon makten att förändra i grunden.”

Mäktigaste börs-vd:n

Helena Stjernholm – Vd Industrivärden ”Det är hon som har den största makten över Stockholmsbörsens utveckling under 2016. Med kontroll över 60 miljarder i börsvärde och fyra nya vd:ar redan på plats i några av Sveriges största bolag är hon redan på god väg att modernisera det som länge var Sveriges mäktigaste herrklubb.”

Mäktigaste direktören

Azita Shariati – Vd Sodexo ”Hon har utsetts till Sveriges bästa chef, nominerats till ”European Diversity Awards”, hamnat i toppen av ”Top 20 Women in Business in Northern Europe” och för ett år sedan blev hon av Veckans Affärer utsedd till Näringslivets mäktigaste kvinna 2015.”

Mäktigaste entreprenören

Lena Apler – Collector ”Hon har det senaste året tagit sitt finansbolag till bank och direkt vidare till börsen. Det blev kursrusning och ytterligare en succé i raden. Och tillväxten och innovationsivern driver hon vidare i samma raska takt.”

Mäktigaste ägarna

Louise Lindh & Katarina Martinson – Lundbergföretagen ”De tar steg för steg över en av näringslivssveriges mäktigaste sfärer. Precis som sin pappa har de ordentligt flyttat fram sina positioner under det senaste året, och gör sig redo för att en dag ta över rodret”

Mäktigaste digitalisten

Sara Mazur – Forskningschef Ericsson ”Hon skruvade isär apparater hemma redan som barn. Med 650 forskare och en enorm budget är det hon som nu ser till att Sverige fortsätter att ligga i täten i den mobila teknikutvecklingen” Läs mer: Hon såg behovet –  i en annan marknad ]]>