<![CDATA[]]>

Inspireras av deras affärsidéer

Camilla Björkman

Publicerades: 22 oktober, 2010

Till Driva Egets monter på Eget Företag-mässan kom mängder av driftiga företagare. Här är några av dem. Inspireras av deras affärsidéer och våga starta eget själv!

Mässan, som arrangeras varje år av Nyförertagarcentum,  slog i år publikrekord  med 12 450 besökare. Det var fullsatt på de semninarier som Anders Andersson och andra höll.  Här finns ett webb-tv-klipp när Johan Dahl lär ut smart säljteknik. Lyssna du på detta så får du lära dig grunderna i bokföring.  Läs mer om mässan här.

Kristina Wenger driver Mirror4U – ett företag som säljer specialbeställda speglar, till exempel med förstoringsglas om man vill se sig själv extra tydligt. Läs mer om hennes företag på hennes hemsida.

Roger Rikkonen har ett företag som levererar audio- och videoutrustning för kontor, skola och hemmet. Framförallt satsar han på smarta konferensrum med projektorer, interaktiva skrivtavlor, filmdukar och så vidare. Läs mer här.

Malina Gustafsson har precis startat sin sajt Partycollection.se, där du kan köpa snygga kläder (inget Buttericks-tjafs) för maskerader och fester, och få partytips till festen. Perfekt till Halloween!

Betty Jarra driver företaget BeBalance, som med hjälp av en spegling av hjärnan, i arbete och vila, ska optimera hjärnans alla funktioner. Läs mer på hennes sajt här.

Fartfyllda Johanna Kajson driver företaget Kajson Event, som ordnar fest, events och bröllop. Läs mer på hennes sajt här.

En driftig man som vi tyvär inte hann få namnet på, men som tillverkar namnskyltar som är som magneter. De går till och med att klippa fast på skägget.

Rolf Dahlberg, vd Visma Spcs AB, startade företaget i Växjö 1984. Idag är det ett av de största svenska mjukvaruföretagen som säljer bland annat ekonomisystem.

Glad Anders Andersson och Kaisa Skottestad på Driva Eget med diplomet från Tidskriftsgalan, där Driva Eget vann Årets Tidskrift – Fackpress under 50 000 ex.