<![CDATA[]]>

”Jag kommer verkligen att ha nytta av priserna”

Gustaf Brickman

Publicerades: 24 juli, 2012

”Den svindlande vardagskänslan av att ingen annan än jag själv har kontrollen över mitt liv – och den långsamt växande insikten att jag faktiskt kan lita på min egen förmåga.” Med den motiveringen vann Stefan Nilsson Dell, Hogias och Driva Egets Småföretagartävling.

Över 600 svar kom in till Driva Egets småföretagartävling. Och visst är det tydligt att Sveriges småföretagare älskar sitt jobb. Trots regelkrångel och bluff-fakturor så slår friheten att få bestämma själv mycket högre.

Efter att juryn sagt sitt stod enmansföretagaren Stefan Nilsson som vinnare. Han driver företaget Way To Play, där Stefan både hyr ut sig själv som gitarrlärare och dessutom konsultar i olika musik- och utbildningsprojekt. Och målet är att båda benen i verksamheten ska fortsätta växa.

– Jag letar nu lokaler för att kunna ta in fler musiklärare och fler elever. Dessutom vill jag satsa än mer på konsultbiten, som är jättespännande och intressant.

Just att alla tillväxtmöjligheter är upp till honom själv är det bästa med att vara företagare.

– Som jag menade i min motivering – man är inte definierad av var man står i en hierarki. Framgången bygger i stället bara på mina idéer och min kunskap. Och det man märker efter en tid är att ”Jag klarar ju av det här”.

Och i tillväxtplanerna passar priserna från Dell och Hogia som handen i handsken. Med allt fler kunder började det just bli dags att titta på ett riktigt faktureringsprogram, och en bärbar dator från Dell blir mer och mer nödvändigt allt eftersom konsultandet blir mer omfattande.

– I och med mitt jobb som konsult sitter jag och arbetar på många olika platser, och då är det verkligen ett måste att ha en bra bärbar dator.

Tvåa och trea i tävlingen kom Karin Söderqvist och Ritva Wahlman. De vinner Hogia Smart Fakturering I 12 månader. Så här tycker de om att vara företagare – och vad som är bäst med det: 

Karin Söderqvist: När företagarens dag börjar finns enbart nya möjligheter och mål, och vid dagens slut – en massa erfarenheter och lycka att styra över sin dag själv.

Ritva Wahlman: Att ha ett arbete efter 68 års-dagen, som infaller i januari nästa år!