<![CDATA[]]>

28 tips som gör dig mer framgångsrik

Ebba Arnborg

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 30 oktober, 2014

Bland Driva Egets läsare och webbesökare finns många driftiga företagare. Här delar de med sig av sina bästa framgångsråd till andra.

Här är webbesökarnas bästa framgångstips. Här har vi samlat de 28 bästa. Läs – och inspireras.

1. Kom ihåg: Varför gör du det här?
”Oavsett hur jobbig och tufft det är emellanåt sätt dig ner och fundera på varför Du gör det här. Anledningen är säkert enkel. Du gör det för att det är något du tror på, något du brinner för och något som du tycker är roligt. Så när det är som tuffast (för det kommer vara tufft emellanåt) KOM IHÅG ATT HA ROLIGT!”
Marit

2. Boka in möten med dig själv
”Gör det två till tre gånger per år där du skriver ner allt som har gått bra och varit roligt med din företagsresa under föregående perioden. Samt skapa nya mål för nästa period. Det blir till en slags dagbok som du alltid kan återkomma till för att få extra inspiration och som visar dig över tid hur långt du har kommit.”
Lisa

3. Bygg ut ditt nätverk
”Lär känna så mycket människor som möjligt. Snabb tillgång till erfarenheter, tips, direkt hjälp, affärsmöjligheter, goda råd och så vidare. Fördelaktigt såväl i yrkesrollen som privat. Den som känner flest vinner mest…”
Jimmy

4. Ge inte upp
”Mitt bästa tips är att aldrig, aldrig, aldrig ge upp för att nå sina mål. Det kommer motvindar, men det är bara att ställa sig upp och fortsätta gå framåt!”
Malin

5. Skaffa självkänsla
”Tro på dig själv!”
Andreas

6. Kom ihåg den gyllene regeln
”Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Ställ krav på andra så som du ställer krav på dig själv. Och se andra så som du själv vill bli sedd.”
My

7. Tänk kreativt
”Jag har kommit dit jag är idag för att jag har varit kreativ i mina tankar och orädd i mitt agerande. När jag har sett/nått ett hinder har jag bestämt mig för att inte backa utan funderat hur jag skulle ta mig runt det och sedan vågat välja den vägen även om den varit långt ifrån spikrak.”
Marie

8. Delegera och sätt mål
”Att våga lämna över ansvar samt att hela tiden sätta delmål.”
Jens

9. Nätverka
”Omge dig med bra-att-ha kontakter!”
Maria

10. Ge inte upp
”Tro på dig själv och ge aldrig ge upp! Detta har min älskade pappa lärt mig och det kommer jag även lära mina barn.”
Amina

11. Ta ett steg i taget
”Jag har kommit hit där jag är nu på grund av mitt självförtroende och mycket jobb och slit för mödan. Man måste tänka: hur lyckas jag för att komma dit? Ta lite små saker i taget så lyckas man alltid. Våga göra saker man aldrig har vågat förut.”
Annica Nilsson

12. Motivera personalen
”Mitt bästa framgångstips är att engagera all personal. Om inte hela gruppen jobbar åt samma mål och förstår företagets vision så blir det lätt ett lok som drar allt och till slut brinner motorn. Våga delegera! Engagera personalen! Sätt tydliga mål! Följ upp! Feedback!”
Petra

13. Prata gott om dig själv
”Tro på dig själv och din idé, prata gott om båda så övertygas andra ska du se!”
Eva

14. Satsa!
”Det enda som egentligen gäller är: VILL JAG SÅ KAN JAG.”
Gunilla

15. Ha roligt
”50 B2B kunder under vårt första verksamhetsår! Detta har vi lyckats med bara för att vi har så roligt och brinner för det vi gör! Det märker våra kunder och de vill vara en del av oss och är stolta ambassadörer för våra härliga varumärken!”
Sofia

16. Var envis och glad
”Mitt bästa tips för framgång är att vara envis och tro på sig själv, även om det är tufft ibland så vänder det och går vägen bara man tror på det! Alla har förr eller senare en dipp men man tar sig ur det starkare än innan. Sedan tycker jag också man ska vara glad och göra saker med glimten i ögat och skratta mycket, det smittar av sig och man får tillbaka det flera gånger om! Många får bra intryck av en glad person och förknippar man ett företag med glädje och att man bjuder på sig själv är det positivt och något människor lätt lägger på minnet vilket ger Framgång!”
Kristin

17. Gör bort dig!
”Tänk tvärt om. Gör bort dig, gör misstag. Det är av dem man lär sig.”
Lennart

18. Öva!
”Ta reda på allt du kan inom området där du vill lyckas – och öva, öva, arbeta, arbeta! (Det  kan  vara allt  från affärer och till  att spela  fotboll.) Och säg till dig själv: Kan Zlatan (från ingenstans till högsta toppen) – så kan jag!!”
Elisabeth

Svar på vår Facebooksida (du hittar oss på facebook.com/drivaeget)

19. Ta hjälp
”Har du möjlighet att ta hjälp av andra. Gör det. Ge dig ut och skapa kontakter, skapa ett långsiktigt nätverk med kollegor. Du viner enormt på det. Ta hjälp, oavsett om det gäller företagsidéer, bokföring, fakturering, personalfrågor, lager eller lokalkostnader.”
Kenneth

20. Följ hjärtat
”Följ hjärtat, låt inte negativa tankar stoppa dig och jobba hårt för det du tror på!”
Minna

21. Var envis och lyhörd
”Att vara envis, uthållig, målmedveten tar dig långt. Även att vara lyhörd, flexibel och samarbetsvillig som är bra smörjmedel för att lyckas bra.”
Tapio

Framgångstips från instagram (du hittar oss på instagram.com/drivaeget eller använd appen och sök upp @drivaeget)

22. Bara kör!
”Bästa tipset är att bara köra. Kör igång. Starta. Efter det måste du våga. Vilket du gör! Kör!”
@rosaprinsessa

23. Våga!
”Tips är att våga!  Bli ej förskräckt av allt myndighetskrångel och vad alla säger och tycker! Lyssna på magkänslan… Jag tordes efter många års feghet o velande.”
@ovtjejen

24. Skaffa en mentor
”Fokusera, spreta inte för mycket, kör på, och ta det lugnt samtidigt. Lätt, eller hur? Ett annat tips som gav mig otroligt mycket, är mentorskap under ett år med en erfaren mentor som tittar på dig utifrån. Man är så passionerad och upptagen i sitt eget, så då kan det vara bra med en mentor som vägleder.”
@aletiadesign

25. Kom igång med säljet snabbt
”Jobba med något som du är naturligt intresserad av, det blir som att jobba med sin hobby! Försök att snabbt komma igång med säljet, då ger sig det andra.”
@hokarsinred

26. Gör det inte komplicerat
”Våga göra det enkelt! Både så att kunderna förstår men också så att du enkelt kan arbeta efter det. Vi tror ofta att det behöver vara svårt och komplicerat för att det ska vara något som skapar värde.”
@enklare_ekonomi

27. Belöna dig när du når delmål
”Vi sätter upp en massa olika delmål som ”fått godkända offerter för x:- under en månad” eller ”kontakta tio potentiella kunder i veckan”. För varje delmål har vi angett hur vi belönar oss. Det kan vara en lunch på stan, en trisslott, fredagsfika eller bubbel. Allt blir så mycket roligare och peppar oss att ta oss framåt!”
@ellasigrid

Framgångstips på vår Twitter (Du hittar oss på twitter.com/drivaegetse )

28. Vad är framgång?
”Att definiera vad som faktiskt är framgång och från det sätta målen är mitt bästa framgångstips.”
@mavie_cathrine