<![CDATA[Driva Egets läsare
berättar om hur de
vågade ta steget till
ett eget företag.]]>

”Min bror tvingade mig att bli barberare”

Yasemin Bayramoglu

Publicerades: 15 november, 2016

Det var inte helt frivilligt Mohammad Alasmar valde bana. Men nu älskar han det – och allt fler svenskar upptäcker hans hantverk, kunderna åker till och med från andra städer.

Driva Egets läsare berättar om hur de vågade ta steget till ett eget företag, den här gången är det Mohammad Alasmar som berättar:

->Varsågod! Ladda ner vår Driva Företag-bok helt gratis!

”Min bror Samer tvingade mig att bli barberare. När jag var 16 år och växte upp i Jordanien ville jag bara hänga med kompisarna. Men Samer som är barberarlärare tjatade och tjatade. Nu älskar jag det!

Jag skulle åka till Kanada men träffade min flickvän Frida på en väns bröllop. Så jag hamnade i Ängelholm. Nu driver vi salongen tillsammans. Jag rakar och klipper – hon tar hand om marknadsföring och inköp.

Det var tufft i början. I Jordanien är traditionen att gå till barberaren levande sedan länge. Men när vi öppnade här var det inte många som vågade sig in. Det var inte så vanligt med skägg heller.

Men det har hänt mycket under de här åren. Fler har skägg och det har blivit okej för killar att ta hand om sin hud.

Och när kunderna väl testat så kommer de tillbaka! Jag märker att många tycker att det är skönt att komma hit efter en stressig dag eller vecka.

Och när man väl blivit rakad för hand med kniv märker man skillnaden. Det är lite unikt. Och det ger en lyxig känsla.

Kunderna berättar för andra. Så nu kommer killar från Malmö och andra orter för att rakas i Ängelholm.”

Läs också:
driva-foretag

Varsågod! Ladda ner din Driva Företag-bok helt gratis!

Äntligen är den klar, årets upplaga av Driva Företag-boken. Ladda ner den direkt, så har du massor av bra tips och fakta om ditt företagande direkt i din telefon, läsplatta eller dator.