<![CDATA[Efter food truck-
trenden –nu kommer blomsterbilen!]]>

Sara satte hjul på sin blomsterbutik

Ebba Arnborg

Publicerades: 21 september, 2016

Sara Hellsten i Västerås är floristen som stängt butiken – men satsar hundra procent. Hon startade Sveriges första ”FlowerTruck” – fast hon saknade körkort. ”Det var en för bra idé för att inte satsa” säger hon.

I sitt företag Blomsterlycka säljer hon blommor på abonnemang, inredning via en webbshop och anordnar kurser i allt från att binda kransar till att lyckas med planteringar.

Och hon har startat Sveriges första ”Flower Truck”, en blomsteraffär på hjul. Under sommaren har Sara stått på festivaler som Summerburst i Stockholm och Göteborg, och på olika ställen i Västerås.

Att få tillstånd har hittills inte varit några problem.
– Jag ville hitta på något nytt. Med en mobil butik blir man mer fri och inte bunden av öppettider och sortiment, och så är det en rolig grej. Varje dag blir som ett event. Man måste vara lite mer på tårna och kan inte stå och somna, säger hon.

Så hon tvekade aldrig. Trots att hon var rädd för bilar sedan en bilolycka – och saknade körkort.
– Fyra dagar före premiären tog jag mitt körkort. Det var en för bra idé för att inte göra någonting av. Jag skulle bli skitsur om jag såg att någon annan hade gjort det och inte jag.