<![CDATA[]]>

Småföretagarna står bakom allt!

Gustaf Brickman

Publicerades: 28 oktober, 2011

Att Sverige står och faller på småföretagare vet vi redan. Men för att bevisa det kartlägger Driva Eget nu vilka småföretagare som styr skeppet på olika ställen. Här: Centralstationen i Stockholm.

I varje nummer av tidningen Driva Eget lyfter vi nu fram en plats där man kan tro att storbolagen regerar – men där det egentligen är småföretagarna som ser till att allt fungerar.

Först ut är Stockholms central. Här kommer och går 1 000 tåg om dagen med totalt 200 000 passagerare. Det är till stor del småföretagare som bakom kulisserna håller i gång allt detta vid sidan av det gigantiska och hårt kritiserade SJ.

Två av småföretagen som jobbar här är:

Skanning Måleri (på bilden till vänster)
Den som tycker att det ser nymålat och fräscht ut på Centralen ska ge äran åt enmansföretagaren Hans Skanning. Skanning Måleri sköter mycket av det underhållningsmåleri som behöver göras i den stora salen. Han har drivit sitt måleri sedan 1994 och haft Centralen som kund i tre år. Hans senaste arbete kan man beskåda vid Burger King – där han målat om väggarna.

Gunnar Spångbergs Blommor (Lidia står på bilden till höger)
Företaget har legat på Stockholms central sedan 1941, och firar alltså 70-årsjubileum i år. Under de senaste fem åren har butiken ägts av Lidia Chamou- ni. Hon och hennes fyra anställda, på bilden Angela Nordlöf, säljer varje vecka över 700 rosor och mer än 2 000 tulpaner till glädje för alla dem som tågresenärerna ska resa till med en blomma i bagaget.

Hitta fler av företagen och följ vår nya serie genom att prenumerera på tidningen 

Driva Eget.