<![CDATA[Företaget Moutain Mind erbjuder annorlunda yoga.]]>

De leder Sveriges coolaste meditationskurs

Yasemin Bayramoglu

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 10 februari, 2017

När de började 2012 var idén att göra Åre till den kurort det var vid förra sekelskiftet. Fast en modern kurort.  Malin och Lotta gör allt det som de älskar mest – yoga, mindfulness, meditation och vandringar.

Att meditera i en igloo är verkligen speciellt. I början var vi i en igloo vid Tännforsen. Nu håller Malin Kronvall och Lotta Byqvist till i igloobyn som ligger mitt i Åres skidsystem.

De märker att människor inte vill åka skidor från nio till fem längre. De vill göra annat också och då är meditationen populär.

– Det är alltid minus fyra grader i en igloo, men man fryser inte. Man sitter på fällar och är varmt klädd – och så är det vindstilla. Det bästa med igloon är att det är helt tyst! Det finns verkligen inget bättre. Det finns absolut inget som stjäl din uppmärksamhet. Det är ett andaktsfyllt rum och det brukar bli en helt magisk stämning där inne, säger Lotta.

De har en ledd meditation i en halvtimma, sedan går de in i en annan igloo och blir serverade frukost med nygräddat tunnbröd och annat gott, samtidigt som vi pratar om mindfulness.

På sommaren gör de bland annat pilgrimsvandringar över till den norska sidan.

– Vi småföretagare i Åre försöker peppa varandra och skicka kunder till varandra. Malin och jag startade Mountain Mind som en hobbyverksamhet, men vi vet att det finns potential att bli hur stort som helst. Det finns massor av människor som vill ha det vi erbjuder – ren luft i orörd natur, säger Lotta Byqvist.