Hur ska jag hinna med sociala medier?

Samuel Karlsson

Publicerades: 14 mars, 2017

Jag har så ont om tid! Hur ofta måste jag egentligen uppdatera webben och sociala medier? En del av mina konkurrenter verkar inte göra annat än hänga på nätet. Jag förstår inte hur de hinner.

Det beror på vad som är rimligt för dig, och vad ditt syfte med att synas på nätet är. Generellt är kvalitet viktigare än kvantitet, men några gånger per vecka om du vill bygga en relation med dina följare och inte tappa synlighet.

Väg nytta mot tid och tänk långsiktigt. Är det värt att ta dig tiden för att till exempel få fler kunder i längden? Kan det gå ihop att ta in hjälp?

Effektivisera dina uppdateringar genom att göra en innehållsplan för en längre period, skriv flera uppdateringar på en gång och använd ett verktyg som Hootsuite eller Buffer för att schemalägga dem. Då kan du i perioder lägga bort tankarna på webben fast dina kanaler ändå uppdateras.

Tänk på att välja kanaler utifrån var dina idealkunder finns, du behöver inte synas i alla.

Sedan är det viktigt att du följer statistiken på dina inlägg, din sajt (exempelvis med Google analytics, se hur på driva-eget.se/googleanalytics) och dina kundbokningar för att säkerställa att du får rätt effekt, och om inte –se över strategin.