<![CDATA[]]>

Premiär för Driva Egets mobilsajt

Anders Andersson

Publicerades: 6 december, 2012

Webbplatser för mobil är det allra hetast på nätet just nu. Därför finns driva-eget.se nu i en särskilt mobilversion som visas automatiskt när du surfar med mobilen. Premiär i dag.

När vi på Driva Eget såg hur fler och fler av våra sajtbesökare surfar i sina mobiler beslöt vi att utveckla en separata mobilsajt.

Det går bra att mobilsurfa även med den sajt vi haft, och 16 procent av våra nätbesökare har gjort det i höst. Men vissa delar på sajten syns då inte tillräckligt tydligt och allt är inte helt anpassat till mobilens storlek.

Den nya mobilsajten är mer avskalad och innehåller inte alla delar som finns på den stora sajten.
– De nya telefonerna har en enorm påverkan för hur folk använder internet, och självklart måste webbplatserna anpassas efter detta, säger Linus Glansholm på Framkant Media AB, som utvecklat mobilsajten.  

Denna första version som har premiär samtidigt som tidningens decembernummer kommer ut innehåller detta:

  • Nyheter. Dessa läggs in och uppdateras samtidigt med den stora sajten.
  • Guider. Alla viktiga guider som är bra att ha lätt till hands i mobilen finns under särskild menyflik.
  • Driva Eget Play. Webb-TV-inslagen i Driva Egets nya stora satsning har utvecklats i en teknik så att de kan visas i alla mobiler.
  • Frågor. I vår databas finns hundratals viktiga frågor kring småföretagande. I mobilen kan du lätt få svar på de viktigaste inom olika ämnen.
  • Bloggar. Läs de senaste blogginläggen från våra bloggare.
  • Kalkyler. Vissa av våra kalkyler har mobilanpassats och fler och fler anpassas efter hand. Den populära momskalkylatorn har du där lätt till hands.

När du surfar in på driva-eget.se från en mobil kommer du automatiskt till den nya sajten. Men om du i stället vill se den kompletta sajten i mobilen kan du lätt växla över till denna.

Detta är bara början på utvecklingen av vår mobilsajt Flera funktioner kommer till inom kort. För iPhone finns  appen Kalkyl, som också innehåller de senaste nyheterna på driva-eget.se. Läs mer här.