Så blir du synlig med rätt info på Google maps. Foto: Getty Images.

Så fixar du till din företagsinfo på Google Maps

Samuel Karlsson

Publicerades: 11 september, 2018

Att synas på Google Maps för någon som är på jakt efter det du erbjuder kan ge ökad försäljning, så här ser du till att all info är rätt.

Du vet väl att du kan redigera uppgifterna för ditt företag i Google Maps och på så sätt nå ut med korrekt information och locka fler kunder som är på jakt efter det du erbjuder?

Dels syns företagsuppgifterna (som adress, öppettider och liknande) när kunderna söker via Googles karttjänst, dels listas ofta några lokala företag med sina uppgifter i sökresultaten när Google tolkar det som att användaren vill ha träffar i närheten av sin position.

Den här typen av sökningar ökar allt mer idag. Så se till att du både syns där, och att du har korrekt information, så det inte står felaktiga öppettider, eller att din adress pekar fel. Annars kan du såväl tappa som förarga kunder i onödan.

Det kostar idag ingenting att ändra dina företagsuppgifter om du gör det själv direkt via Googles verktyg Google My Business.

För att företaget ska visas som ett företagssökresultat och i Googles kartsök måste du verifiera det.

Så här gör du för att verifiera ditt företag:

 1. Gå till https://www.google.se/business och logga in på ditt Google-konto eller skapa ett konto om du inte redan har ett.
 2. Ange namnet på ditt företag och klicka på ”Nästa”.
 3. Ser du en sida med meddelandet: ”De här uppgifterna ägs redan av någon” så klickar du på ”Begär ägarskap”.
 4. Följ sedan anvisningarna.

Vill du ändra olika uppgifter, som adress, kontaktuppgifter, öppettider, ange särskilda öppettider vid helgdagar och lägga till bilder gör du det via Google My Business. Där kan du även läsa och besvara kunders recensioner av ditt företag på Google.

Så här redigerar du dina företagsuppgifter på Google via din webbläsare:

 1. Gå till https://www.google.se/business och logga in.
 2. Om du har flera platser så välj den som du vill redigera.
 3. Välj ”Information” i menyn.
 4. Klicka på avsnittet du vill ändra och ange de nya uppgifterna i rutan som visas. Ta bort ett avsnitt genom att klicka på ”X” bredvid det.
 5. Klicka på ”Använd”.

Så här redigerar du dina företagsuppgifter på Google via Google My Business-appen:

 1. Öppna appen.
 2. Välj ”Företagsinformation” i menyn.
 3. Tryck på ”Redigera” eller på texten i avsnittet du vill ändra.
 4. Skriv den nya informationen på skärmen som visas.
 5. Vill du ta bort så tryck på ”X ”bredvid avsnittet eller tryck på bakåttangenten för att ta bort innehållet i avsnittet.
 6. Tryck på ”Spara” högst upp till höger när du är klar.

Bra att veta:

 1. Om du tar bort information kan det ta upp till 60 dagar innan det försvinner.
 2. Du kan inte ta bort information som du har lagt till och som också är tillgänglig offentligt eller kommer från andra källor.
 3. Ändrar du ditt företagsnamn måste du verifiera företaget igen.
 4. Det kan hända att Google kvalitetsgranskar dina ändringar och inte godkänner dem, händer det så kontakta Google här: https://support.google.com/business/#&contact=1
 5. Finns det delar av dina företagsuppgifter som du inte kan redigera så kontakta support här: https://support.google.com/business/answer/6215588?from=cuf#contact.
 6. Vem som helst kan rapportera in att de upplever att informationen om ditt företag är felaktig. Du kan granska och redigera sådana anmälningar i översikten i Google My Business.
 7. När du söker efter ditt företag på Google kan du ibland se alternativ för att redigera dina företagsuppgifter direkt på sökresultatsidan. Det är bara du som kan se det, inte kunder eller andra.

Av Ebba Arnborg