Christina Saliba och Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg startar investmentbolag

Yasemin Bayramoglu

Publicerades: 8 mars, 2017

Deckarförfattaren Camilla Läckberg vill slå ett slag för kvinnliga entreprenörer – och startar investmentbolaget Invest in Her AB tillsammans med Christina Saliba.

Lanseringsdagen för Camilla Läckbergs nya karriärval är knappast en slump – på internationella kvinnodagen när media fylls av berättelser om fortsatt brist på jämlikhet. Det är just den bristen som firma Läckberg/Saliba vilja råda bot på. De ska satsa på produkter och tjänster vars mål är att stärka kvinnor samt främja kvinnligt entreprenörskap och ägande.

– Både Christina och jag har idag ett utrymme där vi kan påverka samhället. Men det har krävt hårt jobb att ta oss hit, och dörrar har varit stängda enbart därför att vi är kvinnor. Vi har kunnat förändra våra egna förutsättningar, och nu ser vi att vi kan göra det för andra kvinnor i större skala än tidigare. Ytterst handlar det om att vi vill att våra döttrar och våra söner ska ha samma förutsättningar och möjligheter, oavsett kön, säger Camilla Läckberg, som jobbade som civilekonom innan hon blev succéförfattare.

Hon och Christina Saliba menar att kvinnors förmågor inte tas tillvara tillräckligt inom näringslivet idag.
– Entreprenörsvågen i Sverige är stark, men det är otroligt frustrerande att se hur mycket kvinnlig förmåga som inte tas tillvara av näringslivet. Självklart är det här en personlig övertygelse för mig och Camilla, men också en ogenerad affärslogik: vi riktar oss mot outnyttjad talang och outforskade affärsmöjligheter. Hela min entreprenörserfarenhet säger mig att den förändringen måste ske från toppen för att riktig förändring ska ske. Därför är vårt fokus på kvinnligt ägande självklar, säger Christina Saliba.

Invest in Her gör sin första investering i mobilspelet iGotcha, som drivs av entreprenören Susanne Birgersdotter.