Kolla här till höger hur aktierna går

Redaktionen

Publicerades: 14 oktober, 2009

Aktieindex har nu stigit med 40 procent sedan årsskiftet. Varje dag i spalten till höger här på driva-eget kan du nu följa hur aktierna går under dagen och hur de gått i år.

Kasta en snabb blick till höger när du är inne på driva-eget så får du en ögonblicksbild över hur läget  är just nu på den svenska aktiebörsen.

Det är uppstickarföretaget Millistream i Göteborg som står bakom denna nya tjänst på driva-eget.

Företaget levererar ständigt färsk indexinformation till våra besökare. Det är indexet OMXS30 som presenteras, och detta är den sammanvägd kursförändringarna för de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen. 

Indexet på sidan ändras ständigt medan börsen är öppen och nya siffror hämtas varje gång du kommer in på vår startsida, dock med 15 minuters fördröjning.

Millistream konkurrerar med kursleverantören SIX, som efter att ha köpt företag i branchen blivit nästan ensamt på en marknad som leverear börsinformation.

-  Driva Eget gillar sådana uppstickare som kan jobba smidigt,  flexibelt  och kostnadseffektivt för att försöka ta marknadsandelar från de stora.  Det är bra för den fria konkurrensen. Precis som vi skrivit i tidningen har dessa små ofta stora möjligheter att klå de stora nu när tiderna är lite  sämre och de stora har problem, säger Anders Andersson.