<![CDATA[]]>

Småföretagare vann PostkodLotteriet

Redaktionen

Publicerades: 22 september, 2011

Frisören Shanika Ahlbeck Hainsey från Gotland har haft två veckors semester – på 17 år. När hon vann PostkodLotteriets storvinst kunde hon åka till Mexiko.

– Som egen företagare har man ofta svårt att ta ledigt. Tidsbrist gör ju givetvis den egna semestern väldigt problematisk, säger Shanika Ahlbeck Hainsey.

Hon driver en egen frisörsalong på Gotland och menar att även den ekonomiska faktorn bidrar till problemet.

– Ska jag ta in extra personal under en eventuell semester eller hålla stängt. Det är svåra val. När jag inte jobbar går jag med förlust, skatt och avgifter måste självklart betalas och ibland kan det vara en kamp att bara få in kunderna och att få företaget att gå runt.

När Shanika vann PostkodLotteriets storvinst kunde hon äntligen åka på semester till Cancun och Playa del Carmen i Mexiko.

– Visst har man mycket frihet som egen företagare men också ett väldigt stort ansvar. Ibland krävs det en hel del planering för att man ska lyckas att unna sig ledighet och ibland krävs det rent av att man har tur, säger hon.

PostkodLotteriet har gjort en undersökning som visar att var tredje svensk drömmer om att arbeta mindre och lika många svarar att de gärna skulle gå ner i arbetstid om de vann en stor summa pengar.