<![CDATA[Foto: Mostphotos.]]>

Dra av träning på företaget – så gör du

Anders Andersson

Publicerades: 12 november, 2014

Reglerna kring vilken sjukvård, friskvård och träning som är avdragsgill för företaget och fri från förmånsskatt är krångliga. Här reder vi ut begreppen.

I aktiebolag:
Kostnader för rehabilitering, företagshälsovård och friskvård för anställda i ett aktiebolag är avdragsgilla för företaget utan förmånsskatt för de anställda.

För hälsovård och sjukvård är reglerna sämre. Avdragsgill men skattepliktig förmån för offentligt finansierad vård. Förmånsskattefri men icke avdragsgill för privat vård.

 I enskild firma:

Ingen form av hälsovård och sjukvård är avdragsgill i en enskild firma. Men för rehabilitering blir det avdrag också här men däremot inte för motion. Ett gymkort är därmed bara avdragsgillt i ett aktiebolag.

Här går gränsen:
En företagshälsovård gör hälsoundersökningar av de anställda och kan ge hjälp med frågor kring arbetsmiljön i företaget.

Rehabilitering är både för att den sjukskrivna ska kunna återgå i arbete och för att hon ska kunna behålla sina arbetsuppgifter. Det kan vara behandling av sjukgymnast, osteopat, chiropraktor eller naprapat.

– Gränsen mellan rehabilitering och inte rehabilitering är svår att dra och det finns inga rättsfall att stödja sig på. Men behandlingen som kan räknas som medicinsk bör räknas som rehabilitering, säger Jan-Erik W Persson, som tar upp detta i sin bok Skattefritt och lågbeskattat i aktiebolag.

Råd:
Fundera på om det är värt kostnaden för ditt företag att ansluta sig till en företagshälsovård. Begär offerter från flera.

 

Läs också:

Så blir du mer kreativ genom träning