<![CDATA[]]>

”Ge mig tillbaka korven!”

Camilla Björkman

Publicerades: 10 november, 2011

En förbannad korvgubbe som sprutar vitlökssås och kastar Bostongurka på en kille som inte vill ta emot kvittot – och som sedan kräver tillbaka korven. Så ser Skatteverkets nya webbfilm ut och är ett nytt grepp för att nå unga. Nu försöker man sprida filmen genom sociala medier.

”Korvgubbe goes bananas” – så heter en webbfilm som Skatteverket har spelat in för att motverka kvittofusk.

I filmen blir en korvgubbe mäkta förbannad över att en ung kille inte vill ha kvittot efter att ha köpt en korv, och börjar kasta Bostongurka och spruta vitlökssås på honom samtidigt som han skriker att han ska ha korven tillbaka.

Efter ett tag stämmer även en kvinnlig kollega in i attacken och börjar kasta mat på killen.

Filmen är en del i en större kampanj om den nya kvittolagen. Syftet är att få fler unga att ta kvitto när de handlar. Enligt en opinionsmätning som Skatteverket lät göra i våras tar knappt var tredje person under 25 år kvitto när de besöker restauranger eller caféer. I genomsnitt är det 44 procent som alltid tar kvitto.

— Med filmen vill vi förmedla varför det är viktigt att ta kvitto. Genom att alltid be om kvitto bidrar man till schysst konkurrens och stödjer seriösa företag, säger Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson.

Nu vill man sprida filmen via bland annat Skatteverkets webbplats, bloggar och på olika sociala medier.

HÄR kan du se filmen.