<![CDATA[]]>

5 skäl – därför är bästa tiden att starta eget just nu

Kristina Boström

Publicerades: 23 mars, 2015

Drömmer du om att starta eget men inget händer? Här är fem anledningar till varför det är dags att gå från tanke till handling just nu – och tips för hur du gör.

Har du funderat på att starta eget men alltid stoppats av att förutsättningarna inte är de rätta? Eller har du pysslat med något vid sidan av men inte känt att tiden är rätt för att satsa på heltid?

Självklart finns alltid en risk med att starta eget. Men just nu är faktiskt en perfekt tid att göra det på, enligt amerikanska sajten Inc, som listar hela 10 anledningar. Här har vi valt ut fem av dem.

5 skäl – därför det är dags att ta nästa steg och bli en entreprenör:

1. Tekniken är din vän
Även om du inte ska skapa nästa appsuccé finns det viss teknik du behöver: hemsida, e-mailserver, bokföringsprogram och andra verktyg. Med alla nya molntjänster som finns är det lätt att skaffa mycket av det till en låg kostnad. Även hårdvara är hyfsat billigt.

Läs mer: 7 bra molntjänster som hjälper ditt företag

2. Lättare att starta vid sidan av
Att oroa sig för riskerna med att starta eget är förståeligt, särskilt om du har familj som är beroende av att du drar in pengar. Men det finns ingen anledning att ge dig ut på djupt vatten om du inte har resurser för det. Starta istället ditt företag vid sidan om din anställning. Dagens webbrevolution gör det lättare än någonsin. Kanske kan du sälja produkter på Etsy, då behöver du inte ens en egen webbshop – läs hur du gör här.

3. Globaliseringen är din vän
Globalisering har bidragit till att vissa jobb och möjligheter flyttats utomlands. Samtidigt har trenden fördelar för företag i alla storlekar. Det öppnar upp för nya spännande affärsmöjligheter i hela världen.

4. Du kan få hjälp av andra
Idag finns en tendens att hjälpas åt i samhället som kan hjälpa dig som nystartad. Till exempel kan du haka på delningsekonomin (läs mer här), ta hjälp av privatpersoner för idéer genom crowdsourcing (läs mer här) och få finansiering genom crowdfunding (läs mer här).

5. Att vänta hjälper inte
Den största anledningen till att nu är rätt tid – är att senare inte är det. Väntar du finns risken att du ångrar dig, och det blir inte bättre för att du väntar. Även om du har otur med ditt företag är det inte slutet på allt. Många entreprenörer misslyckas gång på gång, men de ger inte upp utan försöker igen.

Sugen på att ta steget? Här är tipsen som hjälper dig: