<![CDATA[]]>

7 affärsidéer du kan starta och driva från mobilen

Ebba Arnborg

Publicerades: 2 januari, 2015

Starta eget i år – du behöver bara en smart mobil. Här är sju affärsidéer som kan inspirera dig att starta eget från mobilen.

Virtuell shoppinghjälp. E-handeln fortsätter att slå rekord, liksom begagnatmarknaden online. Hjälp människor att hitta rätt i shoppingdjungeln och bli en virtuell ”personal shopper”. Ta emot beställningar och skicka länkar som passar in på behovet, från 50-årspresenter till snygga kostymer. Eller varför inte hjälpa mindre tekniska personer sälja de prylar på nätet, som annars skulle åkt till tippen, mot en mindre provision?

Personlig coach. Hälsa på distans kommer stort. Personliga tränare har börjat haka på trenden och coachar sina kunder via mejl och SMS. Kanske kan du göra något liknande inom ditt område, vare sig det gäller hälsa, livscoachning eller marknadsföringshjälp.

Assistent på distans. Virtuella assistenter är en het trend. Bli sekreterare på distans. Ta uppdrag via mejl eller telefon och utför dem där du är, så länge du har täckning på mobilen.

Teknisk support. Ta betalt för att lösa tekniska problem åt andra. Se till att skapa en sajt som dyker upp högst i resultaten när människor googlar efter lösningar till sina problem.

Bloggare/reseskribent. En roman kanske känns kämpigt att skriva på mobilen, men är du duktig på att skriva kan du kanske satsa på att skriva resereportage eller driva en professionell blogg.

Kundservice. Är du pedagogisk och en hejare på att hantera även de argaste kunder och klurigaste frågor? Då kan du hjälpa företag som vill outsourca sin kundtjänst.

Sociala medier-redaktör. Är du vass på att kommunicera och har full koll på webbtrender och teknik? Varför inte starta en sociala medier-byrå som hjälper stora företag att uppdatera och svara på frågor på Facebook, Twitter, LinkedIn och i andra sociala medier?