<![CDATA[I samband med Alvargalan 2016 presenterades Britt-Marie Lundmark som 2016 års vinnare av Vinn ett aktiebolag. Här intervjuas hon av konferencieren Brita Zackari Foto: Paulina Holmgren]]>

Hon vann ett aktiebolag – med kiss som affärsidé

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 1 februari, 2016

Britt-Marie Lundmark från Skellefteå har kommit på en enkel metod att mäta om ett hängigt barn lider av uttorkning. En idé som belönades med ett aktiebolag.

Britt-Marie Lundmark är sjuksköterska i grunden och har länge arbetat på sjukvårdsupplysningen 1177. När Skellefteå utlyste tävlingen ”Vinn ett aktiebolag” var Britt-Marie en av 40 tävlande som presenterade sina idéer för en jury.  Nu får Britt-Marie chansen att erbjuda sin idé till småbarnsföräldrar och vårdpersonal.

– Det här är bara början. Jag har så många idéer i mitt huvud och minst ytterligare två konkreta innovationer som jag skulle vilja förverkliga, säger Britt-Marie som är glad över vinsten.

I och med sitt yrke kommer hon ständigt i kontakt med oroliga föräldrar och det var så hon kom på sin idé.

– Jag är en sjuksköterska. Jag har inget startkapital och ingen aning om produktdesign eller tillgång till viktiga affärsnätverk. Att juryn med alla de här skickliga personerna står bakom och stöttar mig är förstås ovärderligt, säger Britt-Marie.

Läs också: Oron för dottern blev grunden för Anders affärsidé