Ren ilska fick barnmorskan Åsa Holstein att lämna landstinget och så småningom bli företagare. FOTO ANNA DIEBITSCH

”Landstinget fostrar bra företagare – vi behöver varken kissa, äta eller ta paus”

Yasemin Bayramoglu

Publicerades: 19 mars, 2019

Barnmorskan Åsa Holstein fick nog av landstingets dåliga arbetsförhållanden och gick över till näringslivet. Här berättar hon själv om övergången till att driva eget. Och varför landstingets personal blir så bra egenföretagare…

”Jag brinner för att hjälpa kvinnor föda. Men efter många år som barnmorska i landstinget fick jag nog av dåliga arbetsförhållanden. Då fick jag jobb som verksamhetschef på Babygruppen, som har kurser för gravida. Företaget hade startats av tre unga killar.

LÄS OCKSÅ: DET KAN DU VINNA PÅ ATT HA MÖTE I SKOGEN

Efter ett par år ville de gå vidare och jag fick frågan om jag ville köpa företaget. Jag hade tänkt länge att jag skulle vilja driva något eget, men jag hade inte vetat vad. Så det här kändes helrätt. Jag hade inte råd att köpa det själv, men fick med mig en kollega som nu jobbar halvtid i företaget medan jag jobbar heltid. Det funkar perfekt. Hon är mer analytisk medan jag bara gör!
Dessutom har vi en tjej som jobbar i receptionen och så anlitar vi ett femtiotal barnmorskor som konsulter, som håller i våra kurser i Stockholm och Malmö.

Jag trodde ju att jag visste vad det handlade om att driva företaget eftersom jag redan ansvarat för verksamheten länge. Men det blev ändå nästan en chock när jag insåg hur mycket mer arbete det blev!
Fast den goda sidan av landstinget är att det fostrar bra egenföretagare. Vi behöver varken kissa, äta lunch eller ta paus. Vi är drillade att bara jobba på!

Nu brinner jag för att starta något eget – fast inom företaget. Jag har mina idéer – västerut. Jag har precis lanserat en podd i USA som heter The Positive Birth Story Podcast!”

FAKTA
Företag: Babygruppen. Drivs av: Åsa Holstein. Plats: Stockholm. Startades: 2007. Läs mer: babygruppen.se.