Hon ville se hur glasögonen såg ut. Foto: Nils Petter Nilsson

Optikerns miss blev hennes idé

Samuel Karlsson

Publicerades: 27 juni, 2018

Hon skulle köp glasögon men såg inte hur hon såg ut. Det blev starten för Eva Enströms företag. Här berättar hon med egna ord.

”Jag började som projektledare inom TV för 20 år sedan och frilansar nu inom event och TV. Men så för sex år sedan när jag skulle ta körkort insåg jag hur dålig min syn var. Hos optikern tog en stylist fram tre par bågar, men jag kunde ju inte se hur jag såg ut!

Jag blev erbjuden en bild eller att prova med engångslinser, men det var inte intressant för mig. Så den butiken förlorade mig som kund där och då. Hade jag sett hade jag köpt glasögon direkt.

Då föddes idén om att ta fram lösa linser som man kan hänga på glasögonen, så att man faktiskt ser när man provar ut. Jag kontaktade Multilens och de nappade direkt när jag berättade om min idé. De är min leverantör nu. Responsen har varit fantastisk och flera butiker har köpt in linserna.

Ett sätt att nå ut för mig är annars Linkedin. Jag hade varit medlem där sedan 2014, utan att engagera mig. Jag hade väl några hundra vänner. Nu har jag 5 800. Och det har gett resultat! På fem veckor har jag fått tre artiklar om mina boxar och sexton om att vara projektledare i nya spännande utmaningar. Dessutom har jag fått förfrågningar om boxarna från flera olika länder. Det är superkul!

Att driva företag drar verkligen igång projektledaren i mig. Men den största skillnaden är kanske annars att det är mer ensamt. Men det löser jag med Linkedin nu!

Berättat för
Yasemin Bayramoglu

 

Företag: Ee boxen. Drivs av: Eva Enström. Plats: Stockholm.  Startades: 2017. Läs mer: eeboxen.se.