StartUp-resan Stinas bästa tips om personlig effektivitet

Josefin Wallin

Uppdaterades: 5 april, 2022
Publicerades: 11 april, 2022
Foto av: Marina Segerbrant

Stina i StartUp-resan älskar personlig effektivitet och att få saker gjorda. Här är hennes 6 bästa tips om hur du också kan bli mer effektiv.

Stina har 365 dagar på sig att skapa ett succéföretag i YouTube-serien StartUp-resan

I YouTube-serien StartUp-resan ska Stina Wernersson och hennes startup receptappen SmakShare gå från idé till succé på 365 dagar. Här får tittarna följa alla med- och motgångar som definierar en startup. SmakShare gör det möjligt att samla alla recept på ett och samma ställe – samtidigt som det blir enkelt att dela dina favoritrecept med andra. Då är bara frågan, kommer Stina att lyckas?

Stinas bästa tips om personlig effektivitet

Stina Wernersson är förutom en grym entreprenör fylld av många schyssta ideér – även riktigt rutinerad när det kommer till personlig effektivitet. Till den grad att hon också driver en YouTube-kanal där hon delar med sig av sina bästa tips för att maximera och effektivisera vardagen.

– Tid är det viktigaste vi har och det är därför så viktigt att vi tar den tillvara. Kanske låter klyschigt, men konkret handlar det om att veta vad du vill göra och när du ska genomföra det. Älskar känslan av att jag sitter i förarsätet och tar mitt liv dit jag vill genom medvetna val och att jag arbetar för att nå mina drömmar. Här kommer några tips som jag följer i min vardag för att just uppnå det, säger Stina.

Personlig effektivitet: Stinas 6 bästa tips för att maximera vardagen

  • Gör en veckogenomgång varje vecka – till exempel på söndagar. Då går jag igenom min kalender, mina ”to do-listor”, min ekonomi, min träning, post, mail och planerar för kommande vecka. Jag känner därmed kontroll inför kommande vecka – istället för att känna att jag slängs in i den med huvudet före.
  • Skriv månadsmål inför varje ny månad. Jag utgår från mina årsmål och sätter fokus för varje månad. Det gör att jag når årsmålen och känner att jag är på rätt väg för att uppnå mina mål och drömmar. Det är dessa mål jag kollar på inför varje veckogenomgång så att jag planerar in saker som gör att jag uppnår månadsmålen – som sen då gör att jag uppnår årsmålen.
  • Gå upp direkt när klockan ringer. Du får kontrollen direkt när du vaknar – istället för att du ska låta dig sänkas av dina egna bortförklaringar och trycka på snooze.
  • Använd to do-listor. Själv använder jag digitala verktyget TickTick. Istället för att ha alla projekt och aktiviteter som borde göras i huvudet skriver jag ned allt. Det gör att jag håller kontrollen på vad jag behöver få gjort, och slipper känna stressen över tankar som ”Detta får jag inte glömma imorgon”.
  • Gå och lägg dig när du är trött. Skippa tv-serier och ”slösurf” på vardagar och unna dig sömn. Det gör att du kan gå upp tidigare och/eller vara piggare på jobbet och hålla tempot uppe. Själv lägger jag mig vid 21.30-22.00 och går upp 05.00 minst tre gånger i veckan. Tidigare var jag ingen morgonmänniska, men nu är verkligen morgonen min bästa tid.
  • Planera en ”highlight” varje dag — en uppgift som ska bli klar under dagen. Helt enkelt dagens viktigaste uppgift. Självklart kommer du göra fler saker under dagen – men genom att välja ut vad som är viktigast får dig att fokusera på rätt saker. Vilket tar dina viktigaste projekt framåt och gör att du känner dig nöjd vid dagens slut.

Vill du följa Stina i sociala medier?

Jag har en Youtube-kanal som heter Stina Wernersson där jag snackar mindset, personlig effektivitet, mål och att få saker gjorda. Där jag delar med mig av lärdomar, tips och inspiration för att kunna genomföra det man vill i livet. Låter kanske djupt, men mitt ”varför” handlar om att vilja bidra till att varje persons potential tas tillvara. Alla som vill gott förtjänar att nå sina drömmar, så det är mitt fokus på min Youtube-kanal. På Instagram gillar jag att dela med mig av min vardag som företagare, löpare och – såklart mitt stora intresse kring personlig effektivitet, där heter jag stinawernerssons

Missa inte att följa Stina i StartUp-resan