Nu startar vi om Företagarsverige tillsammans!

Gustaf Oscarson

Publicerades: 21 december, 2020

Småföretagare är Sveriges hjältar. 99 % av alla företag är småföretag och de står tillsammans för 40 procent av BNP. Det är här idéerna kläcks och drömmarna besannas. Och det är du och andra företagare som leder utvecklingen av det svenska samhället.

Corona har satt käppar i hjulet för många av oss. Företagare över hela landet har behövt ställa om till mer digitala affärer, när kunder varken ska eller vill besöka fysiska handelsplatser. Nu är det hög tid att vi växlar upp och skapar förutsättningar för att bygga framtidens företag i en digital värld.

Om inte små svenska företag lyckas, lyckas inte Sverige. Därför måste vi tillsammans se till att du får all hjälp du kan få för att fortsätta kämpa. För att fortsätta uppfylla dina drömmar. Och för att fortsätta bygga Sverige. Utan dig och andra starka småföretagare stannar hela vårt samhället upp.

Gustaf Oscarson, vd Driva Eget och Mitt Företag

Därför drar vi igång kampanjen #växatillsammans. Under två månader lägger vi 100% fokus på att hjälpa dig att bygga framtidens företag i en allt mer digitaliserad värld. Vi gör det genom inspiration, kunskap och verktyg som verkligen gör skillnad – och genom att dela historierna från Sveriges företagarhjältar.

Det är du som företagare som bygger Sverige, och vi vill ta ansvar för att ge dig förutsättningarna för att växa. Tillsammans är vi starka. Och vi vill göra skillnad tillsammans med dig.

Visa möjliggör #växatillsammans

Vi är otroligt stolta och glada över att vår partner Visa – världens största nätverk för betalningar – möjliggör vår satsning på #växatillsammans.

Varför är det viktigt för Visa att hjälpa företagare just nu?

– Vi har under lång tid sett hur konsumentbeteendet skiftar och inköp digitaliseras allt mer. Det skiftet har accelererats enormt under coronapandemin, på ett sätt som påverkat många småföretagare. De drabbas hårt ekonomiskt av att inte stå redo för en digital verklighet, och det påverkar vårt samhälle enormt när småföretagare lider ekonomiskt, säger Riikka Salminen, Sverigechef på Visa.

– Små företag är den ekonomiska ryggraden i vårt samhälle och står för hela 40 procent av BNP och sysselsättningen. För att kunna få ekonomin på fötter igen måste alla ta ansvar för att stötta våra småföretagare i en digital omställning, och vi ser att vi som världens största betalningsnätverk kan stötta med kunskap och verktyg från oss och våra partners.

Hur kan Visa hjälpa företagare att växa?

– Just nu erbjuder Visa en plattform, Företagshjälpen, till alla Sveriges småföretagare. Där finns guider, inspiration och konkreta verktyg för att kunna bygga upp en närvaro i sociala medier, starta en e-handel eller ta fram en marknadsplan. Vi har expertis som gör att du kan komma igång snabbt. Vi vill vara småföretagarens partner i alla steg av företagandet.

Vad är det viktigaste för småföretagare att tänka på nu?

– Det är väldigt speciella tider, och vi måste alla vara inställda på att coronapandemin kommer att påverka oss under lång tid framöver. Därför är det viktigt att som småföretagare ta tag i att accelerera sin digitala närvaro.

– Oavsett om det är att starta en e-handel från början, utveckla en befintlig lösning eller förstärka sin synlighet i sociala medier. Det är inte så krångligt som man kan tro, och på Visa vill vi hjälpa till med verktyg och inspiration, avslutar hon.

Här är allt vi gör tillsammans för att hjälpa dig och ditt företag att växa

Vår partner Visa hjälper dig

visa.se/foretagshjalpen får du tips och råd om hur du digitaliserar ditt företag och ställer om för en ny framtid. Du får också verktyg och tips för att nå fler kunder.

Driva-eget.se och mittföretag.com

– Varje dag under två månader får du guider, verktyg och artiklar som hjälper dig och ditt företag att möta framtidens i en allt mer digitaliserad värld.

– Du får insikter och strategier som hjälper dig att bygga framtidens företag.

– Varje vecka presenterar vi en riktig företagarhjälte som lyckats förändra sin verksamhet under corona.

– I samarbete med Visa tar vi fram guider som hjälper dig att digitalisera företaget.

I poddarna Starta eget-podden, Business Hacks och Ordinary People who do Badass Things

– I Starta Eget-podden ger vi dig åtta avsnitt som hjälper dig att bygga upp dig själv som företagare.

– I Business Hacks tar vi experterna till hjälp. Här får du insikterna från Sveriges främsta experter om hur du bygger ett framgångsrikt företag.

– I Ordinary People who do Badass Things inspireras vi av hur några av Sveriges främsta entreprenörer har gjort för att lyckas.

För att få första parkett direkt i din favoritkanal – följ Driva Eget på Instagram, Facebook eller LinkedIn, Mitt Företag på Facebook eller tipsbrevet som 100 000-tals företagare redan får varje vecka.