Hon upptäckte Robinson och förändrade medievärlden – här är Anna Bråkenhielms historia

16 november, 2020

Anna Bråkenhielm upptäckte Robinson

Anna Bråkenhielm tog dokusåpa-kulturen till Sverige. Det började med Robinson som Anna var först i världen med att ”upptäcka”, och fortsatte med program som Farmen och Baren. Efter åren som vd på Strix var det dags att bli entreprenör.

Äntligen får vi höra Annas historia från medievärldens innersta cirklar. Hon berättar också vilka rutiner och vanor som har hjälpt henne under hela karriären, och varför det är så viktigt att vara där möjligheterna finns. Tur är inget annat än förmågan att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.

Japp, du kommer att gilla detta öppna och ärliga avsnitt med en av Sveriges främsta mediaentreprenörer.

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Business Hacks för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Ordinary People who do Badass Things”?

Var kan jag prenumera på ”Ordinary People who do Badass Things”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Starta Eget-podden” på din plattform.

Om Anna Bråkenhielm

Anna Bråkenhielm är ett mycket välkänt namn inom mediebranschen. Genombrottet kom tidigt som ung och nybliven VD för Strix Television, där hon blev först i världen med att upptäcka och producera Expedition Robinson. Hon har startat och lett ytterligare tre tv-produktionsbolag. 2007 grundade Anna Bråkenhielm även Passion for Business, ett magasin och affärsnätverk för kvinnor i karriären.

Så här står det om Anna Bråkenhielm på Wikipedia

Anna Bråkenhielm är en svensk företagsledare inom media.

Anna Bråkenhielm har varit VD för Strix Television där hon köpte in Expedition Robinson och senare chef för produktionsbolaget Silverback (före detta Talpa Scandinavia) som hon sålde 2008 till TV Global Content. Fram till 2014 var hon VD för produktionsbolaget Scandinavian Studios, som arbetar med TV.

Hon har också varit VD och ägare förför magasinet Passion for Business, som riktar sig till framgångsrika karriärkvinnor. Hon utsågs till ”Årets smålänning” 2001 och var värd för radioprogrammet Sommar på Sveriges Radio P1 2010. Numera driver hon en anläggning för dressyr i Österlen.